Naslovna // Kultura // Počeo sedmi “Animator fest” u Jagodini

Počeo sedmi “Animator fest” u Jagodini

Tokom festivala,biće prikazano 49 filmova u dve kategorije: autora do 15 i autora od 15 do 18 godina. Priređen je i kvalitetan prateći program. Pokrovitelji su Skupština grada Jagodine i Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije

Sastavni deo festivala je i bogat prateći program koji se sastoji od izložbi i radionica za decu

Evropski festival animiranih filmova dece i mladih „Animator fest“, sedmi po redu, otvoren je protekle srede u Centru za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Festival je otvorenim proglasio Rastko Ćirić, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a odmah posle toga prikazani su filmovi koje su radila deca do 15 godina. Svečanom otvaranju Animator festa prethodila je i izložba Ive Ćirić, članice „ULUPUDS-a“ i Udruženja filmskih animatora „UFAS-a“:

-Ova izložba predstavlja ono što sam radila u prethodne četiri godine. Neke ilustracije su namenski rađene, neke sam radila za sebe. One nisu objavljene, ali smo odlučili da ih izložimo i da tako obuhvatimo opus ilustracija za dečiju sobu. Takođe, predstavljena su i moja tri animirana filma u okviru izložbe. Prikazan je i proces rada na njima, a filmovi su prikazani i na video bimu u okviru izložbe –rekla je Ćirić.

Na ovogodišnjem „Animator festu“ biće prikazano 49 filmova dece i mladih iz Srbije i Evrope, a u drugoj kategoriji biće prikazani filmovi dece od 15 do 18 godina. Priređen je i bogat prateći program koji se sastoji od izložbi i radionica za decu.

Festival se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i Skupštine grada Jagodine.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .