Naslovna // Kultura // Počinje 27. sezona letnje scene DZK “Kablovi” u Jagodini

Počinje 27. sezona letnje scene DZK “Kablovi” u Jagodini

Ovogodišnja letnja scena biće otvorena nastupom organizatora u ponedeljak, 31. jula, u 20 sati, kod nekadašnjeg hotela “Srbija”. Bogat program planiran je svakog ponedeljka tokom avgusta meseca. Vrši se i upis novih članova, te se pozivaju svi zaintesovani da im se pridruže

Foto: TV Kopernikus

Društvo za kulturu „Kablovi“ po tradiciji i ovog leta darovaće Jagodini bogat kulturno-umetnički program.

U ponedeljak, 31. jula sa početkom u 20 sati, na sceni kod nekadašnjeg hotela „Srbija“, biće otvorena 27. sezona letnje scene koju će po tradiciji svojim nastupom otvoriti Društvo za kulturu „Kablovi“ u pratnji Orkestra „Plavi ritam bend“ iz Paraćina. Sledećeg ponedeljka, 7. avgusta, u isto vreme, nastupiće KUD „Manasije Comić“  iz naselja Gornje Kusce, opština Gnjilane. Iste večeri, predstaviće se i Pevačka grupa „Manasije Comić“, kao i polaznici škole folklora Šilovo. Takođe u ponedeljak, 14. avgusta u 20 sati, nastupiće KUD „Goce Delčev“ iz Delčeva, a sedam dana kasnije, 21. avgusta, na istom mestu u isto vreme, publici će se svojim nastupom predstaviti Folklorni ansambl „Sveti Nikola“ iz Trstenika. Poslednji nastup u okviru ovogodišnje letnje scene biće održan u ponedeljak, 28. avgusta u 20 časova. Tada će nastupiti Mešoviti hor „Pevnica“ iz Aleksinca, kao i DZK „Kablovi“, koje po tradiciji zatvara letnju scenu.

Iz Društva za kulturu „Kablovi“ istakli su da je posle smrti dugogodišnjeg predsednika Olivera Jovanovskog, došlo i do određenih promena u sastavu društva, kao i da je izabrano novo rukovodstvo, na čijem je čelu sada mr Nebojša Batalović. Takođe, iz uprave su napomenuli da su, uz nesebičnu podršku Industrije Kablova, renovirane prostorije društva, te je sve spremno za nastavak rada.

Društvo za kulturu „Kablovi“ u ponedeljak, 24. jula, počinje sa upisom novih članova svih starosnih dobi, te se ovim putem pozivaju svi zainteresovani da im se pridruže. Probe se održavaju u prostorijama DZK „Kablovi“, u zgradi A1, dva puta nedeljno, ponedeljkom i sredom od 19 sati, kada se i vrši upis zainteresovanih članova.

Podsećanja radi, Društvo za kulturu „Kablovi“ već sedam decenija radi na očuvanju kulturne baštine kroz pesmu, igru, muziku, likovnu i pozorišnu sekciju. Veliki jubilej, Društvo je obeležilo tradicionalnim godišnjim koncertom, koji je održan u decembru u jagodinskom Kulturnom centru.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .