Naslovna // Kultura // Predstava “Klopka” svilajnačkog pozorišta izvedena u Jagodini: Publika u ulozi detektiva

Predstava “Klopka” svilajnačkog pozorišta izvedena u Jagodini: Publika u ulozi detektiva

Gradsko  amatersko pozorište Centra za kulturu iz Svilajnca imalo je uspešan nastup u Jagodini. Glumci su izveli predstavu „Klopka“, čuvenog dramskog pisca Tome Robera, u režiji Jovana Grujića.

Foto: TV Kopernikus

„Kopka“ je kriminalistička komedija koja je francuskom dramskom piscu Tomi Roberu donela slavu. Izvođena je na Brodveju i ekranizovana od strane filmske kompanije Foks  i Hičkoka. Na zadovoljstvo publike odigrana  je u okviru aprilskog reportoara Gradskog pozorišta u Jagodini, kao gostujuća predstava, glumaca amatera svilajnačkog pozorišta.  Odlična režija, dobro uigrana ekipa, zaplet koji vodi publiku kroz krimi priču, stavljajući je u ulogu detektiva koji pokušavaju da  odgonetnu istinu a koja je do samog kraja predstave potpuno neizvesna. Sve je to Roberova „Klopka“ u viđenju režisera Jovana Grujića.

– Nakon duže pauze, ponovo je oživela scena u Svilajncu i nama je jako drago da je to baš ova predstava, koju će večeras videti i Jagodinci. Sama predstava je krimi priča koja prati glavnog lika koji traži svoju ženu. Na kraju se dešava veliki preokret, koji i publiku a i nas glumce ostavi  bez daha. Pripreme predstave su trajale nekoliko meseci, radili smo baš ozbiljno i mislim da će jagodinci biti oduševljeni, baš poput svih onih koji su do sada videli našu „Klopku“. Nakon Jagodine mi idemo sa ovom predstavom u Petrovac na Mlavi, Vršac, Niš i Novi Sad, rekao je  Stefan Lazarević, glumac

-Moja uloga je zapravo uloga jedne veoma ozbiljne žene i na početku ne možemo baš da razotkrijemo o kome se radi. Zapravo ona je inspektorka koja pokušava da, na savršen način razotkrije savršen zločin. I ona uspeva u tome, privodeći licu pravde jednog bandita koji je dugo krio svoje delo. Ona to na genijalan, glumački način radi, baš onako kako publika ne očekuje,  što je ujedno sva draž „Klopke“- da vas drži u neizvesnosti do samog kraja, objašnjava svoju ulogu  Dijana Miladinović, glumica amaterskog pozorišta iz Svilajnca.

Pored Dijane Miladinović i Stefana Lazarevića, u predstavi igraju Aleksandar Nešković, Milena Nikodijević, Bogdan Panajotovski i Ratomir Savić. Kostim i scenografiju potpisuje  Andrijana Janković, svetlo Saša Milanović, a režiju Jovan Grujić.

T.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .