Naslovna // Kultura // Premijera monodrame “Nemanjin amanet” 30. januara u 20 časova

Premijera monodrame “Nemanjin amanet” 30. januara u 20 časova

U predstavi igra Dragan Milić, dok je za režiju zadužen glumac Tomislav Trifunović. Ovo je njihova druga saradnja

Dragan Milić tokom probe

Monodrama Gradskog pozorišta Jagodine „Nemanjin amanet“ biće premijerno izvedena u četvrtak, 30. januara, u 20 časova, u sali Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u Jagodini.

Uloga je poverena glumcu Draganu Miliću, a režija takođe glumcu Tomislavu Trifunoviću. Ovo je Milićeva treća monodrama koju igra, ali druga u kojoj sarađuje sa Trifunovićem, posle uspeha koji su postigli sa monodramom „Dve duše Gvozdena Milića“. Do njegovog igranja u predstavi je, kako kaže glumac, došlo sasvim slučajno:

-Našao me je novinar Radovan Tanasković. S obzirom na to da se on video sa Mikom Aleksićem, on ga je pitao da li me viđa. Radovan mu je rekao da me nije video desetak dana, ali da sam u pozorištu. Potom mu je Mika rekao da me nađe jer ima ulogu koja je kao pisana za mene. On me je našao, ja sam pročitao i baš se zainteresovao. Zatim sam otišao kod svog pobratima Tome Trifunovića i pitao ga da li ja mogu ovo da uradim. On mi je odgovorio da ću ja sigurno moći odlično da izvedem tu ulogu. Tekst mi se zaista svideo, jer zaista vredi. Ovo su istrijske činjenice i onako je kako je i bilo. Jedva čekam premijeru –rekao je Milić.

Već 27. februara, publika će imati priliku da uživa u još jednoj premijeri. Radi se o predstavi „Crna dama“, koja je rađena po tekstu Kristijana Aristida Šerpantjea, a koju je režirao Tomislav Trifunović. Početak je zakazan za 20 časova.

Dušan Miletić

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .