Naslovna // Kultura // Premijerno izveden mjuzikl za decu “Kiša” Dečijeg pozorišta Jagodine

Premijerno izveden mjuzikl za decu “Kiša” Dečijeg pozorišta Jagodine

„Materijalno bogatstvo ne može da nadjača unutrašnju sreću i zadovoljstvo“ rekao je reditelj Čedomir A. Stanojević. Tekst je pisala Jelena Popović, a predstava je privukla veliku pažnju ljubitelja teatra

Foto: TV Kopernikus

Mjuzikl za decu „Kiša“, u produkciji Dečijeg pozorišta Jagodine, premijerno je izveden proteklog četvrtka na sceni Centra za kulturu „Svetozar Marković“ u ovom gradu.

Tekst je pisala Jelena Popović, dok je za režiju bio zadužen Čedomir A. Stanojević. Reditelj je pohvalio glumce i saradnike i istakao da predstava nosi zanimljivu i duboku poruku, a to je da materijalno bogatstvo ne može da nadjača unutrašnju sreću i zadovoljstvo:

-Mi kao pozorište preferiramo mjuzikle duži niz godina. Mi znamo da su mjuzikli jako zahtevne predstave, koje traže pun angažman koreografa, glumaca i svih saradnika u predstavi. U predstavi igra i profesionalna glumica Katarina Jeličić, koja je ujedno i asistent reditelja. Imamo veliku sreću da naša publika pogleda ovu predstavu koja je jako interesantna i jako nam je drago što je tako. Ova deca u predstavi čine novi svet. Oni se bore za one koji su marginalizovana grupa. Neće biti gledaoca koji neće biti dobro zamišljen kada bude izašao iz sale –rekao je Stanojević.

Foto: TV Kopernikus

Glavnu ulogu devojčice Kiše igra mlada Milica Nešić. Ona je rekla da je rad na mjuziklu za nju predstavljao veliko zadovoljstvo:

-Ona je jako slobodna i živi u cirkusu sa svojim dedom i sa svojom mamom. Sa njim je provela celo detinjstvo, a na majku uopšte ne obraća pažnju. Nije mi bio naporan rad na predstavi zato što ja to mnogo volim. Svi se super družimo, volimo se i jednostavno je bilo prelepo. Volela bih da se bavim glumom u budućnosti –rekla je mlada Milica.

Pored Katarine i Milice, u mjuziklu igraju još i Pavle Jovanović (Toma)Miroslav Mikić (Manuš)Katarina Miletić (Tomina mama)Stefan Stojković (Tomin tata)Veljko Bogdanović (nespretni stolar) Saška Radovanović (animacija lutka Čađe). Za muziku je bio zadužen Aleksandar Saša Lokner, dok je pozorište „Boško Buha“ pozajmilo scenografiju. Iz pozorišta su istakli da se nadaju da će ovaj mjuzikl imati dug život, te da će uspeti njime da se predstave kako vrtićima i školama, tako i na pozorišnim festivalima.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .