Naslovna // Kultura // “Priče iz beskraja”: Promovisan književni prvenac Vesne Mitić u Paraćinu

“Priče iz beskraja”: Promovisan književni prvenac Vesne Mitić u Paraćinu

Tokom promocije, pored autorke, govorili su i Zlatomir Lazić, kao i predstavnik izdavača Leposava Ivanković. Priređen je i muzički program, a događaj je privukao veliku pažnju javnosti

Vesna Mitić (levo), Leposava Ivanković i Zlatomir Lazić: Foto Dušan Miletić

Knjiga „Priče iz beskraja“ autorke Vesne Mitić predstavljena je javnosti proteklog petka u galeriji Kulturnog centra u Paraćinu.

Vesna, rodom upravo iz Paraćina, već dugo piše, crta i slika, a u Švedskoj, gde živi nekoliko decenija, vodi i veoma slušani podkast. Njen književni prvenac tek sada je ugledao svetlost dana, a on se sastoji od 22 priče čija je centralna tema boravak njenog dede na Golom otoku.

-Čitaoci mogu da pročitaju dosta različitih priča. Sve su životne i istinite. Podloga je Goli otok. Moj deda je tamo proveo četiri godine. Priče su o njemu i o ostalim članovima moje porodice. Ima tu i nečega o mom detinjstvu i postoji neka paralela sa današnjim životom. Bilo je inspirativno raditi na knjizi. Vremenski je trajalo dugo. Neke priče su napisane pre desetak godina, neke pre dve godine. Ima mnogo motiva za njihovo objavljivanje, a neki od njih su ljubav prema dedi i možda moja ljubav prema životu –rekla je autorka.

Tokom promocije, pored autorke, govorila je i Leposava Ivanković, kao predstavnik Narodne biblioteke „Dr Vićentije Rakić“, koja je i izdavač knjige, kao i Zlatomir Lazić, tokom večeri predstavljen kao „duhovni pokretač“. Voditelj programa bio je Renato Balduini, a sastavni deo događaja bio je i muzički program koji je izveo „Trio P Piccolo“, a koji su činili: Pavle Rakočević na violončelu, Stefan Petrović na violini i Iva Vuković na klaviru.

Promocijom ove knjige započeta je književna sezona Kulturnog centra u Paraćinu, a događaju je  prisustvovao veliki broj ljudi. Vesna je istakla je da ima dosta neobjavljenog materijala koji čeka na objavljivanje, tako da će publika i u budućnosti ima priliku da čita ono što je ona pisala.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .