Naslovna // Kultura // Promovisan nastavak “Otpadnika” u jagodinskoj biblioteci

Promovisan nastavak “Otpadnika” u jagodinskoj biblioteci

Autorka romana je Anja Mijović, a pored nje, o knjigama je tokom večeri govorila i publicistkinja Marina Lina Mirković. Događaj izazvao veliku pažnju javnosti

Foto: TV Kopernikus

Promocija romana „Otpadnici, treći slučaj“, inače nastavka bestselera „Otpadnici – slučaj prvi i drugi“, promovisan je u Narodnoj biblioteci „Radislav Nikčević“ u Jagodini.

Autorka romana je Anja Mijović. Pored nje, o knjigama, koje na uzbudljiv način prate slučajeve Uroša Stanića i Andreja Popovića, pripadnika i predvodnika novooformljenog Odeljenja za visokotehnološki kriminal beogradske policije, pred brojnom publikom govorila je i publicistkinja Marina Lina Mirković.

Prema rečima recenzenta Đorđa Bajića, ove knjige su vrhunski krimići krcati preokretima i uzbuđenjima, ali istovremeno i dela koja prepoznaju, popisuju i viviseciraju probleme savremene Srbije, a kao gorivo za nadahnuće koriste, uz neozaobilaznu nadogradnju i žanrovsku preradu, i vesti iz naše crne hronike.

Foto: TV Kopernikus

Treba istaći i da je na nedavno održanom Sajmu knjiga u Beogradu ceo tiraž prve knjige „Otpadnika“ rasprodat, zbog čega sasvim zasluženo nosi titulu bestselera. Ipak, zahvaljujući Jagodincu Milanu Rašiću, nekoliko primeraka ovih knjiga dostupno je i članovima jagodinske biblioteke.

Anja Mijović je rođena u Beogradu. Studirala je dramaturgiju i sarađivala je na scenariju televizijske serije „Kljun“. Glavni je i odgovorni urednik i autor portala „Direktna reč“, a „Otpadnici, slučaj prvi“ bio je njen prvi roman.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .