Naslovna // Kultura // Promovisan zbornik “Na putu za detinjstvo”

Promovisan zbornik “Na putu za detinjstvo”

Članovi Književnog kluba „Dušan M. Dačić“ čitali su dela objavljena u knjizi, a priređen je i muzički program. Događaj je održan uz poštovanje svih epidemioloških mera

Foto: TV Kopernikus

Zbornik poetskih radova bagrdanskog Književnog kluba „Dušan M. Dačić“ koji nosi naziv „Na putu za detinjstvo“ promovisan je proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Radi se o zborniku u kom su zastupljeni radovi 12 književnika, koje su oni posvetili najmlađoj populaciji. Iz Kluba su istakli da su ga pripremali sa velikom radošću:

-Priprema zbornika nije dugo trajala. Svi smo već imali spremnu po neku pesmu i ja sam predložila da objavimo zbornik, da ne bi čekali da neko sakupi pedesetak pesama i da tek onda objavi knjigu. Ovako je svako od nas učestvovao sa po nekoliko i knjiga je izašla. Bilo je inspirativno zato što smo se svi uključili. Pisanje za decu baš nadahnjuje. Kada su se rodili moji unuci, stihovi su se samo nizali. Inače, naš Klub radi dobrovoljno, uz minimalnu članarinu od 100 dinara. Pravimo planove i uglavnom ih sve realizujemo: nekad brže, nekad sporije, ali na kraju bude sve kako treba. Saradnja sa Književnim klubom „Đura Jakšić“ je odlična –rekla je Malina Pavlović, potpredsednica Književnog kluba „Dušan M. Dačić“ u Bagrdanu.

Pored potpredsednice, prisutnima su se čitanjem svojih dela objavljenih u knjizi predstavili i predsednik Kluba Zdravko Sretenović, Hadži Koviljka Ilić, najmlađi član Kluba Stefan Dugalić, Aleksandar Milojković, Miroslav Mitrović, Milijana Nikolić Svetlana i Dušan Tomić.

Sastavni deo događaja bio je i muzički program. Pored Duška Dimitrijevića Endžija koji se predstavio pesmom i sviranjem na gitari, nastupila je i mlada vokalna solistkinja Anđela Trajković, a Stefan Dugalić odsvirao je par kompozicija na saksofonu. Moderator događaja bio je književnik Ratko Stojilović.

Gosti su posle svakog nastupa nagrađeni burnim aplauzima, a događaj je organizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera. S obzirom na to da se Klub „Dušan M. Dačić“ bavi i izdavaštvom, ovog leta očekuje ih objavljivanje dve knjige njihovih članova: Maline Pavlović i Milana AntićaKanade, kao i promocije ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvolila.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .