Naslovna // Kultura // Promovisana nova knjiga Bojana Miloradovića – “Akordima svetlosti”

Promovisana nova knjiga Bojana Miloradovića – “Akordima svetlosti”

Stihove su čitali glumci Gradskog pozorišta Jagodine i pozorišta iz Paraćina, a specijalni gost večeri bio je Milan Caci Mihailović, dramski umetnik i prvak pozorišta „Atelje 212“

Bojan Miloradović tokom promocije: Foto TV Kopernikus

Nova zbirka poezije jagodinskog glumca i reditelja Bojana Miloradovića održana je proteklog četvrtka u sali jagodinskog Centra za kulturu „Svetozar Marković“.

Knjiga se sastoji od 29 pesama u kojima je Miloradović obrađivao različite motive: od ljubavi pa sve do stanja u društvu. Kako nam je rekao, sve pesme objavljene u knjizi, podjednako su mu drage:

-Inspiracija je svuda oko nas, posebno u današnje vreme i posebno u našoj zemlji. Inspiracija može da bude sve: ptica, nebo, draga osoba, devojka, tako da me je sve to inspirisalo dok sam stvarao ovu knjigu. Imam u selu jednu vikendicu gde često odem i slušam cvrkute ptica i ja to onda samo pretočim na papir. Nadam se da će, kao što i sam naziv kaže, knjiga naići na te svoje akorde i svetlost u srcima jagodinske publike. Videćemo kako će je ona oceniti –rekao je autor.

Tokom promocije u sali jagodinskog Centra za kulturu „Svetozar Marković“, Miloradovićevu poeziju čitali su glumci Petar MitićDanijela ŠoškićPredrag Jovanović i Kristina Bigić Makić. Specijalni gost večeri bio je poznati dramski umetnik, prvak pozorišta „Atelje 212“, Milan Caci Mihailović, inače recenzent knjige, čiji je poetski nastup izazvao burne aplauze prisutnih. Pored Mihailovića, recenziju je pisao i prof. dr Milivoje Mlađenović, književni kritičar i teatrolog, koji je u svom tekstu, Miloradovića nazvao „poetom istančane misli i osobite versifikacije“.

Milan Caci Mihailović tokom večeri: Foto TV Kopernikus

„Akordima svetlosti“ Miloradovićeva je treća knjiga posle zbirke poezije „Kad se nebo raznebesi, tek će onda da se desi“ i knjige za decu „Princezin bal“. Inače, više od jedne decenije, bavi se glumom, režijom, pisanjem dramskih tekstova i poezije. Osnivač je i predsednik Upravnog odbora pozorišta „Veliki teatar“ u Jagodini, kao i umetnički direktor Međunarodnog pozorišnog festivala za decu i mlade „DOPS“ u Jagodini. Do sada je režirao 33 pozorišne predstave, a glumio u dvadesetak premijera. Član je nekoliko udruženja, a dobitnik je i brojnih nagrada za svoj rad.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .