Naslovna // Kultura // Promovisana nova knjiga Verice Milosavljević “Putanja do sjaja”

Promovisana nova knjiga Verice Milosavljević “Putanja do sjaja”

Veče je bilo prožeto čitanjem poezije, a o autorkinom stvaralaštvu govorile su književnica, njena sestra blizankinja Mirjana Đapo i profesorka iz Paraćina Jelica Ivanović

Foto: TV Kopernikus

Nova knjiga spisateljice Verice Milosavljević „Putanja do sjaja“ promovisana je proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

Radi se o njenoj drugoj zbirki pesama. Ohrabrena pozitivnim reakcijama na svoju prvu, nedavno objavljenu knjigu “Beogradske zore”, Verica je nastavila sa pisanjem. U „Putanji do sjaji“, književnica je predstavila skoro 80 žanrovski različitih pesama:

-Ljubav je jedan širok pojam. Knjiga je podeljena u šest ciklusa i prva tri se mogu nazvati ljubavnim. Naredna tri čine tematski različite pesme. Motivi su različiti, ali pišem iz srca i duše. Kažu moje recenzetkinje da je to jedan poseban stil pisanja i govora. Jezik koji koristim je malo arhaičan, ima dosta imperfekta i aorista. Neki moji prijatelji, pravi pesnici, nazivali su me Desankom. Meni sve to prija i lepo je. Sve me inspiriše. Napisala sam pesmu o maslačku, brezi, čičku pored puta… Nekada vas samo jedna slika inspiriše i onda se tu stihovi stvore –rekla je književnica.

Jedna od recenzetkinja bila je Mirjana Đapo, njena sestra bliznakinja, takođe književnica. Ona je istakla da je Verica na pravom putu da njenom ime bude poznato na domaćoj književnoj sceni:

-Pošto sam radila na priređivanju ove njene knjige, dosta sam je usmeravala. Mislim da je sada zaista stasala u pravog književnika sa ovom drugom poetskom zbirkom i mislim da će se dopasti publici. Naši stilovi se razlikuju, ali mislim da ide u pravom smeru i da će se za nju tek čuti –rekla je Đapo.

Tokom večeri, o autorkinom stvaralaštvu, pred brojnom publikom, govorila je i profesorka iz Paraćina Jelica Ivanović. Veče je bilo prožeto čitanjem poezije, a Verica je istakla da uveliko sprema svoju treću knjigu, koja će se sastojati od kratkih priča.

Književni klub “Đura Jakšić” nastavlja sa svojim aktivnostima. Već drugog septembra, na istom mestu, sa početkom u 18 časova, biće održana promocija romana “Tajna rajskih vrtova” književnice Dijane Ertl iz Minhena. Ulaz je, kao i za sve događaje, besplatan.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .