Naslovna // Kultura // Rade Panić promovisao prvu zbirku pesama: Sav prihod ide u humanitarne svrhe

Rade Panić promovisao prvu zbirku pesama: Sav prihod ide u humanitarne svrhe

Pored autora, pred brojnom publikom govorile su recenzentkinje Slavica Pejović i Danijela Panić. Priređen je i muzički program, a sav prihod od prodaje knjiga uplaćen je u humanitarne svrhe

Rade Panić: Foto TV Kopernikus

Prva zbirka poezije Radeta Panića pod nazivom “RP007 i pev ljubavi” promovisana je proteklog četvrtka u Književnom klubu “Đura Jakšić” u Jagodini.

Iako je ceo svoj život profesionalno posvetio sportu, poznati jagodinski bodibilder vredno je negovao i svoj talenat za pisanje poezije. To je nedavno rezultiralo i objavljivanjem ove knjige bondovskog naziva i korica. Sadrži ukupno 56 pretežno ljubavnih pesama, koje su podeljene u četiri dela: “Odsjaji zlatnog meseca”, “Vreme je za nas”, “Ljubav” i “RP007”. Iako piše skoro ceo život, tek sada se, na nagovor bliskih ljudi, osmelio da svoju poeziju javno predstavi i široj publici:

-Kao i ispred svakog dobrog, vrhunskog umetnika, tako i kod mene stoji ekipa bez koje ja ne bih mogao. To su moje recenzentkinje Slavica Pejović i Danijela Panić. Ja sam pisao, ali nisam to ozbiljno shvatao. Međutim, ona je bila odlučna u tome da pišem ozbiljno. Kada je došlo do moje glavne recenzentkinje Slavice Pejović, ona je rekla da je to odlična poezija i da moram da objavim dobru knjigu. Rekla mi je čak i da nisam ništa lošiji pesnik od onih koji misle da su najbolji. Bez njih dve, ne bih ni počeo da pišem, niti bih objavio knjigu. Radi se o ljubavnoj poeziji sa dodacima erotske poezije. Inspirišu me ljubav i žene u mom životu. Omiljena pesma u knjizi mi je “RP007”, po kojoj knjiga i nosi ime –rekao je Panić.

Pored autora, tokom večeri, pred brojnom publikom, o autorovoj poeziji govorila je Slavica Pejović, dok je stihove čitala Danijela Panić. Priređen je i muzički program, tokom kog su nastupili Boris i Bogdan ĐorićAleksandar Dramićanin i Nikola Almazan Didi, čija su izvođenja popularnih pesama nagrađena burnim aplauzima. Tokom večeri, knjiga se prodavala po promotivnoj ceni, a sav prihod od prodaje autor će uplatiti u humanitarne svrhe.

Rade Panić je rođen u Jagodini. Završio je DIF u Beogradu i profesor je fizičke kulture. Svestrani je sportista, a 27 godina bio je oficir za fizičku obuku i streljaštvo u MUP-u Srbije. Od 2000. godine, bavi se bodibildingom i iza sebe ima sedamdesetak takmičenja. Petostruki je državni prvak i dvostruki svetski šampion u svojoj kategoriji. Dobitnik je Plakete Skupštine grada Jagodine, kao zaslužni sportista. Otac je dvoje dece: sina Bojana i ćerke Elene.

D.M.

tagovi: , , , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .