Naslovna // Kultura // Uskoro nova predstava jagodinskog “Velikog teatra” – “Đavolja posla”

Uskoro nova predstava jagodinskog “Velikog teatra” – “Đavolja posla”

Tekst je pisao Miroljub Nedović, a reditelj je Bojan Miloradović. Igraju Predrag Jovanović, Petar Mitić, Sara Pavlović i Danijela Šoškić. Ukoliko epidemiološki uslovi budu dozvolili, premijera se očekuje krajem ovog meseca

Foto: TV Kopernikus

Probe za predstavu “Đavolja posla” pozorišta “Veliki teatar” iz Jagodine,  koja će biti igrana na večernjoj sceni, uveliko su u toku. Tekst je pisao Miroljub Nedović iz Niša, dok je reditelj predstave Bojan Miloradović. Zbog pauze izazvane pandemijom korona virusa, “Veliki teatar” pauzirao je gotovo celu godinu, a Miloradović je istakao da ga rad na ovoj predstavi i iščekivanje premijere veoma raduju:

-Obradovaćemo našu publiku jednom divnom komedijom koja najpre za cilj ima da nasmeje publiku. Opet, u samom tekstu ima i dosta poučnih i društvenih pitanja o čoveku, a pre svega o jednom glumcu, pošto je glavni akter u predstavi glumac koga muče razne životne nedaće, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Njegov najveći problem je pozorišni kritičar Jakša koji mu je upropastio karijeru. On dolazi tu i sveti mu se. Znamo kako se u pozorišnim krugovima govori da je pozorišna umetnost božanska, a opet se govori da se tu radi i o đavoljim poslovima. Malo smo se igrali time, a ja sam kao reditelj predstave uživao čitajući ovaj tekst i radeći na njemu. Nadam se da će i publika uživati gledajući ovu predstavu. Veliko je i zadovoljstvo što smo ovim projektom okupili ne samo glumce Gradskog pozorišta Jagodine, već nego i glumce iz paraćinskog pozorišta. Upravo to pokazuje da umetnost ne zna za granice. Svi se slažemo i okupili smo se sa jednim ciljem, a to je da napravimo dobru predstavu za našu dragu publiku –rekao je Miloradović.

Uloga nesrećnog glumca Vojislava poverena je Predragu Jovanoviću iz Paraćina:

-Na poziv Bojana Miloradovića i “Velikog teatra” došao sam i prihvatio ulogu. Jako mi je drago što je ostvarena saradnja između dva grada koja su meni jako draga. U Jagodini sam živeo sedam godina, a ova dva grada praktično i ne odvajam. Uloga je jako lepa i jako inspirativna. Igrati glumca je uvek lepo i dinamično –rekao je Jovanović.

Pored Jovanovića, u predstavi još igraju i Petar MitićSara Pavlović, kao i Danijela Šoškić. Ukoliko epidemiološki uslovi budu dozvolili, premijera ove predstave očekuje se već krajem ovog meseca.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .