Naslovna // Kultura // Večeri Mileta i Radeta u Književnom klubu u Jagodini

Večeri Mileta i Radeta u Književnom klubu u Jagodini

Književnik Mile Đorđević održao je autorsko veče, dok je Rade Milosavljević promovisao svoju novu knjigu “Puto-opisi”

Foto: Toni. S. Stojanović


Autorsko veče Mileta Đorđevića, pesnika iz Jagodine, održano je proteklog četvrtka u Književnom klubu „Đura Jakšić“ u Jagodini.

O radu Mileta Đorđevića, govorili su Snežana Bihler, predsednica Književnog kluba i filolog, kao i prof. dr Golub Jašović, koji je u svom izlaganju istakao da je Mile nesumnjivo veliki poznavalac istorije našeg naroda, kao i da je veliki broj istorijskih ličnosti na svoj način ovekovečio u svojim stihovima. Takođe, istakao je i da je reč o velikom patrioti koji u svojim delima iskazuje veliku ljubav prema domovini, a da će pojedine pesme iz bogatog opusa ovog neumornog pisca veoma dugo trajati.

Pesme i kratke priče ovog autora veoma nadahnuto su kazivali: Slavoljub Spasić, Marija Đorđević, Stefan Dugalić, Sofija Đorđević, Ljubodrag Matić i Snežana Bihler, izmamivši burne aplauze mnogobrojne publike. U muzičkom delu programa nastupili su poznati jagodinski kantautor Duško Dimitrijević Endži i solista na fruli i saksofonu Stefan Dugalić.

RADETOVO PUTEŠESTVIJE

Foto: Toni S. Stojanović

Književni klub „Đura Jakšić“ nedavno je ugostio još jednog istaknutog stvaraoca. Radi se o književniku i publicisti Radetu Milosavljeviću koji je tom prilikom promovisao svoju novu knjigu „Puto-opisi“. O radu i delu Milosavljevića govorila je Snežana Bihler, a autor je izneo sve zanimljive događaje sa svojih putovanja u zemlji i inostranstvu. Događaju je prisustvovala brojna publika.

N.P.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .