Naslovna // Kultura // “Veliki teatar” u Andricgradu

“Veliki teatar” u Andricgradu

„Veliki teatar“ iz Jagodine na poziv proslavljenog reditelja Emira Kusturice gostovao je nedavno u Andrićgradu, u Višegradu, sa pozorišnom predstavom „Igrajmo se pozorišta“ po tekstu i režiji Bojana Miloradovića.

"Veliki teatar" sa Emirom Kusturicom

“Veliki teatar” sa Emirom Kusturicom

Usledila je ponuda od strane uprave Andrićgrada da „Veliki teatar“ iz Jagodine tokom leta izvodi svoje pozorišne predstave na Trgu Nikole Tesle za mnogobrojne turiste.
Zatim je usledilo gostovanje 16.6. 2013. godine predstave Mladena Širole „Dugonja, Trbonja i Vidonja“u režiji profesora Dušana Ilića. U međuvremenu, glumci teatra pripremaju novu pozorišnu predstavu Todeta Nikoletića „Luckasti klovnovi“ u režiji Bojana Miloradovića, koja je premijerno izvedena u Andrićgradu.

Nakon pozitivnih kritika premijere dobijamo ponudu zamenika minstra kulture Republike Srpske da otvorimo omladinski pozorišni festival u Banjaluci,koji se održava u oktobru mesecu.

"Veliki teatar"

“Veliki teatar”

Od narednog međunarodnog festivala dečijih i omladinskih pozorišnih predstava „DOPS“ u Jagodini, čiji je osnivač „Veliki teatar“ , pobednička predtava Banjalučkog festivala biće selektovana u zvaničan program „DOPS“ festivala i obrnuto.
Umetnički direktor
Bojan Miloradović

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .