Naslovna // Kultura // Završen 27. “MAPS”: Publika i žiri složni – najbolja je predstava pozorišta iz Uba

Završen 27. “MAPS”: Publika i žiri složni – najbolja je predstava pozorišta iz Uba

Dodeljene su i nagrade za najbolje muške i ženske glavne i epizodne uloge. U čast nagrađenih izvedena je predstava „Malograđanska svadba“ pozorišta „Resava“ iz Despotovca

Nagrađeni na sceni tokom 27. “MAPS”-a

Dodelom nagrada najboljima i premijerom predstave teatra „Resava“ iz Despotovca, u selu Plažane kod Despotovca protekle nedelje 29. maja završene su 27. „Majske amaterske pozorišne svečanosti“, poznatije i kao „MAPS“.

Tokom četiri dana trajanja festivala, publika je imala prilike da pogledate predstave pozorišta iz Uba, Petrovca na Mlavi, Malog Crnića i Velikog Gradišta. Najboljom predstavom ovogodišnje manifestacije po oceni publike, ali i stručnog žirija koji dodeljuje nagradu „Slavoljub Vulić“, proglašena je predstava „Bajka o pozorištu“ pozorišta „Raša Plaović“ iz Uba.

Nagradom za najbolju glavnu žensku ulogu ovenčana je Marina Milićević za ulogu Marije u predstavi „Pošteni provalnik“, pozorišta „Žanka Stokić“ iz Velikog Gradišta. Priznanje za najbolju mušku ulogu dobio je Miloš Ivić za ulogu Veska u predstavi „Prosidba“ pozorišta „Branislav Nušić“ iz Malog Crnića.

Nagrada za najbolju mušku epizodnu ulogu pripala je Voji Raoniću, za ulogu Jovana Debeljačkog u predstavi „Bajka o pozorištu“. Priznanje za najbolju žensku epizodnu ulogu pripalo je Radmili Radosavljević za ulogu Madam Blo u predstavi „Ne očajavajte nikad“, pozorišta „Dragoljub Milosavljević Gula“ iz Petrovca na Mlavi.

U čast nagrađenih, odigrana je predstava pozorišta „Resava“ iz Despotovca „Malograđanska svadba“, koja se igra po tekstu Bertolda Brehta, a u režiji Branislave Stefanović. Pre početka predstave, minutom ćutanja odata je počast nedavno preminulom glumcu ovog teatra Goranu Radivojeviću.

-U ovoj predstavi, na našu veliku žalost, nema našeg velikog glumca i velikog prijatelja Gorana Radivojevića koji je prerano preminuo, a koji je u teatru „Resava“ od njegovog osnivanja i koji je ostavio nebrojene predstave i trag svojim ulogama u svim dosadašnjim predstavama –istakla je Vlatka Milenković, direktorka Centra za kulturu u Despotovcu.

Organizator „MAPS“-a je Centar za kulturu iz Despotovca, dok je pokrovitelj opština Despotovac.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .