Naslovna // NP portal // Šta nosi dan i šta nosi moć?

Šta nosi dan i šta nosi moć?

Prelazak u novu kalendarsku godinu korak je na kome najviše ljudi na svetu zastane. Svaki kraj novi je početak, a pre no što počnemo treba i odlučiti kako će to nešto što ćemo „uraditi“ da izgleda. Treba napraviti strategiju, plan, cilj, treba imati viziju.

Stoga smo, čini mi se, najzamišljeniji pred novu godinu. Sa prstom na čelu (ili na bradi) pitamo se gde smo pogrešili, gde su drugi grešili, šta treba ispraviti. Šta poželeti sebi, a šta drugima? Uplašeni od bolesti i iznenadnih smrti, kojih smo svi svedoci, uzviknućemo kao iz topa- „Zdravlje!“.

I da, zdravlje je ono što želimo sebi i želimo drugima, sve ono vreme dok se trujemo lošom hranom, cigaretama, lošim emocijama poput nezadovoljštine, ljubomore, sujete , očaja i lošim načinima ponašanja poput lenjosti, arogancije, egoizma, neodgovornosti i gde bi im kraj bio… Nazdravlje!?

Zato Vam ga ja ove godine neću poželeti. Ja ću Vam poželeti moć.

Pa zar moć nije u novcu, u položaju, u staležu, u materijalnom izobilju?- pitate se.

Moc je u Vasim rukama

Moc je u Vasim rukama

Nije. Prava moć je kada znate da Vi možete učiniti da se osećate dobro, moć je biti gospodar svog delanja, svojih emocija, moć je imati mir u sebi sa tim ko smo, gde smo i kuda idemo.

Želim Vam da budete toliko moćni da možete da kontrolišete svoje zdravlje tako što ćete brinuti o sebi i oprostiti se od loših navika. Tako što ćete biti plemeniti i odgovorni prema sebi i prema drugima, prema svojim prijateljima i prema svojim neprijateljima.

Osetićete moć kada budete nekome rekli „hvala“, „ izvini“, „oprosti“ i „ volim te“ i kada budete rekli „ne“ onda kada to mislite, i „da“ onda kada nešto želite svim srcem!

Želim Vam tu moć da možete uživati u sadašnjem trenutku, ovde. U Vašem stanu, na Vašem poslu, među prijateljima, porodicom, saradnicima. U Vašem gradu.

Sve sto hocu- to i mogu

Sve sto hocu- to i mogu

Internet portal „Novi put“ i u 2013. godini nastaviće da daje sve od sebe da Vas u Vašoj moći podrži. Pružaće Vam informacije o tome šta se zbiva u Vašoj okolini, u bilo kojoj oblasti javnog života. Upućivaćemo Vas na važne događaje, bilo da su oni političke prirode, vezani za sport ili u domenu kulturnih dešavanja, pa čak i zabave; odgovaraćemo na Vaša pitanja; uključićemo i Vas u stvaranje portala!

Jer, iako ste informisani o tome šta se dešava u Vašoj državi, ne čini li se važnijim ono što se dogadja u Vašem gradu? To je nešto u čemu možete učestvovati, što možete menjati, u čemu možete živeti i uživati , sada i ovde. Gledajući u horizont, često ne vidimo ono što nam je ispred nosa. Ja Vam želim tu moć da otvorenih očiju vidite svoju okolinu i da, uz puno radosti, kreirate svoju stvarnost.

E zato, budite moćni u 2013. godini!!!

Milica Biorac
urednik web portala „Novi put“

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .