Naslovna // Društvo, Radio Jagodina // Obeležen 58. rođendan Radio Jagodine

Obeležen 58. rođendan Radio Jagodine

„Velika nam je čast što smo deo ovog medija i nadam se da ćemo proslavljati još mnogo novih godišnjica i jubileja” rekao je Ljubiša Bata Vujić, direktor Kopernikus Radio Televizije Jagodina

Kolektiv Kopernikus RTV Jagodine: Foto A.D. Džudi

„Ovde Radio Svetozarevo, danas je 23. septembar 1962. godine. Dragi slušaoci, dobar dan!”

Upravo ovim rečima, legendarni, nedavno preminuli novinar i spiker Dobrica Milićević, pre 58 godina najavio je početak rada prve radio stanice u Pomoravlju. Tadašnji „Radio Svetozarevo“ bio je tek treći radio u Srbiji, odmah iza beogradskog i niškog, a nastao je u vreme izgradnje autoputa „Bratstvo i jedinstvo“. Mnogi novinari i spikeri svojim glasom ostavili su dubok trag u ovom mediju, kao i brojni tehnički radnici koji su upravo na tom mestu pekli zanat, a ova radio stanica vrlo brzo postala je omiljena kod brojnih slušalaca: kako u Pomoravlju, tako i širom Srbije. Privatizacijom koja je usledila 2015. godine, Radio Jagodina je zajedno sa istoimenom televizijom i nedeljnikom „Novi put“, postao deo “Kopernikus” sistema iz Niša:

-Tokom privatizacije, dosta lokalnih medija u Srbiji nije doživelo ovakvu sudbinu i nije nastavilo sa radom. Smatram da je naš kvalitet i jedno odgovorno, profesionalno i korektno informisanje doprinelo da bude interesantno za našu kupovinu. Već pet godina je kako smo privatizovani i sve je u najboljem redu. Radimo posao koji volimo, informišemo građanstvo i borimo se za javni interes i plasiranje pravih informacija. Kada je bila dodela frekvencija, naša radio stanica je dobila regionalnu za emitovanje programa. Pokriva ceo Pomoravski okrug, nadam se na veliko zadovoljstvo svih slušalaca jer pored izuzetnog muzičkog programa ima i informativni program. Radio Jagodina je i dalje jedan od brendova ovog grada i Pomoravskog okruga. Velika nam je čast što smo deo ovog medija i nadam se da ćemo proslavljati još mnogo novih jubileja i godišnjica. Nadam se da će vremenom doći neki novi mladi ljudi i nastaviti našu misiju kao što smo mi nastavili misiju naših neverovatno uspešnih prethodnika koji su stvorili sve ovo. Nama nije bilo teško da nastavimo sa tim poslom i da tako svrstamo Radio Jagodinu u red najslušanijih radio stanica na području Pomoravskog okruga –rekao je Ljubiša Bata Vujić, direktor Kopernikus Radio Televizije Jagodina.

Uprkos brojnim turbulencijama, ova radio stanica nije izgubila na dobroj reputaciji koja je prati od samog početka emitovanja programa. Objektivno i pravovremeno, ali pre svega istinito izveštavanje, kao i kvalitetan muzički program, ostali su glavne karakteristike ovog medija, koji i posle skoro šest decenija uspešnog rada i postojanja, na frekvenciji od 97.3 megaherca, i dalje uživa poverenje velikog broja ljudi.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .