Potrebno je:
6 jaja
mali rukohvat bosiljak
6 čeri paradajza
50 g feta sira
1 šolja isečenih pečurki
1/2 crvenog isečenog luka
so i biber
maslinovo ulje
Priprema
1
Počni pečenjem luka i pečurki u malo ulja, kada je skoro skuvano dodaj paradajz, prepolovljen i iseckan bosiljak. Začini solju i biberom, pirjaj još 30 sekundi i skloni sa vatre.
2
Odvoji žumanca i belanca. Ulupaj belanca dok ne postanu penušava. Izmešaj i onda umešaj žumanca.
3
Sipaj ovu smesu u tiganj sa malo ulja i kad je dno skoro pečeno, dodaj smesu sa pečurkama i peći na srednjoj vatri. Poprskaj komadičima feta sira.
4
Stavi tiganj pod gril (ako drška tiganja nije povoljna da se stavi u rernu, zavi sa malo srebrne folije). Oko 2 – do 5 minuta. Serviraj uz salatu.
Izvor: Recepti