Naslovna // Recepti // Zapečeno mleveno meso

Zapečeno mleveno meso

zapeceno mleveno meso

Sastojci:
300 g mlevenog mesa, 2 jajeta, 1 manja glavica crnog luka, so, biber, peršun i biljni začin

Prilog:
100 g pirinča, 200 g šargarepe, 1/2 l vode, 1/2 kocke za supu, 1 glavica crnog luka, peršun, so, biber i ulje

Zapečeno mleveno meso:
Jaja dobro umutiti, dodati meso, sitno naseckan ili izrendan luk i začine (količina po ukusu). Minimalno zamastiti tepsijicu ili vatrostalnu posudu, izliti smesu i ubaciti u rernu, predhodno zagrijanu na 200 stepeni. Pustiti da se peče petnaestak minuta, smanjiti na 150 i peći još petnaestak minuta. Kad je gotovo, držati poklopljeno nekoliko minuta i rezati.

Prilog:
Za prilog u ½ l kipuće vode ubaciti šargarepu i pola kocke za supu. Neka ključa dok šargarepe sasvim ne omekšaju. Izrendati luk i prodinstati na ulju, dodati omekšale šargarepe i još malo dinstati. Zatim dodati pirinač. Mešati dok pirinač se ne zastakli. Zaliti supicom, pobiberiti, dodati peršun i još soli, ako mislite da je potrebno. Kad proključa smanjiti vatru i neka se lagano kuva. Ostaviti poklopljeno par minuta i služiti.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .