Naslovna // Slobodno vreme // Centar dobre zabave u jagodinskom “Potoku”

Centar dobre zabave u jagodinskom “Potoku”

Protekle subote, odigrana predstava „Pipi Duga Čarapa na ostrvu sa blagom“, dok je u nedelju u održana velika narodna igranka sa harmonikašem Novicom Nikolićem Patalom i estradnom umetnicom Gordanom Lazarević. Oba događaja privukla brojnu publiku

Goca Lazarević i Novica Nikolić Patalo sa orkestrom oduševili publiku

Manifestacija „Jagodinsko kulturno leto“ održana je proteklog vikenda u jagodinskom izletištu „Potok“. U subotu je odigrana dečija predstava „Pipi Duga Čarapa na ostrvu sa blagom“ pozorišta „Ara“ iz Beograda, dok je u nedelju tradicionalno održana velika narodna igranka koju su predvodili harmonikaš Novica Nikolić Patalo i poznata estradna umetnica Gordana Lazarević.

Na Letnjoj sceni izletišta „Potok“ u Jagodini redovno se priređuje program za najmlađu populaciju. Brojne dečije predstave odigrane su u popularnom jagodinskom izletištu, a poslednja u nizu bila je predstava pozorišne trupe „Ara“ iz Beograda – „Pipi Duga Čarapa na ostrvu sa blagom“:

-Mi obožavamo da dođemo ovde. Jednostavno, ovde nam je uvek mnogo lepo i mi se dobro provedemo ovde sa decom i odraslima. Stvarno, svaki put nam je divno i nekako je opuštajuće igrati u ovakvom ambijentu sa tako divnom publikom. Moram da se zahvalim svim organizatorima i ljudima ispred Centra za kulturu. Ovo je jedna predivna stvar i divno je svaki put kada dođemo –rekla je glumica Snežana Knežević. Predstava je privukla mnogobrojnu publiku, u kojoj je bilo najviše dece, koja je glumce i njihovo izvođenje pozdravila burnim aplauzima.

Već naredne večeri, „Potok“ je bio dupke pun ljudi, a sve zbog velike narodne igranke koja se već godinama unazad tradicionalno organizuje u poznatom izletištu. Za dobru zabavu bili su zaduženi harmonikaš Novica Nikolić Patalo sa svojim orkestrom i poznata estradna umetnica Gordana Lazarević. Oboje su istakli oduševljenje gradom, ambijentom i ovom manifestacijom:

-Ovo je sve bolje i bolje. Kako koja godina ide, sve je lepše. Ovde se osećam kao kod kuće, jer ne znam ni sam koliko sam godina ovde. Navikao sam na mnogo ljudi, na ovakav ambijent i ja volim da dođem ovde. Meni je stvarno lepo ovde u Jagodini među ovim ljudima. Ovo nema nigde u Evropi –rekao je poznati harmonikaš.

-Razmišljam o tome koliko je lepo živeti u takvom gradu koji svojim sugrađanima priređuje ove jako lepe kulturne manifestacije i to besplatno. Prelep je ovaj park. Ja se ponosim kada vidim da naši gradovi u Srbiji cvetaju i da napreduju. Ovde se odavno vidi pomak, što znači da Jagodina cveta –rekla je poznata pevačica.

Manifestacija je počela laganim „Moravcem“ koji su odsvirali Patalo sa svojim orkestrom, a odmah zatim na scenu je stupila i Gordana Lazarević koja je svojom maestralnim izvođenjem narodnih pesama oduševila mnogobrojnu publiku. Tokom večeri smenjivala se i pesma i igra, a atmosfera je dovedena do usijanja kada se „Potokom“ razvilo veliko kolo, tako da je raspoloženje mnogobrojnih posetilaca bilo na visokom nivou.

Zabava se nastavlja i ovog vikenda. Ove subote, na Letnjoj sceni izletišta „Potok“ sa početkom u 21 čas, biće održan koncert profesora Miloša Radovića sa velikim tamburaškim orkestrom, dok će već naredne večeri u istom terminu nastupiti poznati harmonikaš Slaviša Savić Šoder i pevač Rade Jorović.

Organizator događaja na Letnjoj sceni je Centar za kulturu „Svetozar Marković“, pokrovitelj je Skupština grada, a svi događaji u izletištu „Potok“ besplatni su za sve posetioce.

Dušan Miletić

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .