Naslovna // Slobodno vreme // Održane 13. Olimpijske igrarije u Jagodini

Održane 13. Olimpijske igrarije u Jagodini

Učestvovalo je oko 500 mališana, koji su zajedno sa svojim vaspitačima na glavnom terenu sprovodili različite sportske aktivnosti. Podršku pružili sponzori, Fakultet pedagoških nauka, Crveni krst i Skupština grada Jagodine

Foto: TV Kopernikus

Tradicionalna sportsko-rekreativna manifestacija „Olimpijske igrarije“, 13. po redu, održana je proteklog četvrtka na Gradskom stadionu u Jagodini.

Manifestacija je održana posle nekoliko godina pauze zbog pandemije korona virusa, a radi se o događaju u koji su bili uključeni najmlađi stanovnici grada Jagodine i okolnih sela, a sve sa namerom da se među njima od najranijeg detinjstva popularizuju sport i zdrav način života.

Pre samog početka, iz Predškolske ustanove „Pionir“, koja je organizator događaja, izrazili su veliko zadovoljstvo zbog toga što se ova manifestacija ponovo održava.

-Tu su nam sve grupe na četvoročasovnom boravku u selima i u gradu. Tu nam je i po jedna grupa mališana iz svakog objekta i po jedna grupa mlađih uzrasta. Tu su nam i gosti mališani iz vrtića u Batočini i Rekovcu, kao i školice sporta. Pripreme su tekle otežano zbog vremenskih uslova. Pomerali smo više puta datum početka održavanja “Igrarija”, ali naravno sve je proteklo u savršenom redu, jer mi smo profesionalci u svom poslu, tako da nas ništa nije dalo omesti. Cilj ove manifestacije je pre svega druženje dece, njihova socijalizacija i adaptacija onih koji su mlađi. Naravno, ciljevi su nam i smeh, radost, kao i njihovo zajedničko druženje –rekla je Violeta Nikolić, direktorka Predškolske ustanove “Pionir” u Jagodini.

Foto: TV Kopernikus

Mališani su, zajedno sa svojim vaspitačima, uz prigodnu muziku, sprovodili razne sportske aktivnosti na glavnom terenu Gradskog stadiona: od zagrevanja i trčanja pa sve do tradicionalnih sportskih igara sa loptom kao što su fudbal i košarka, a radost zbog učestvovanja u događaju i njihovo pozitivno raspoloženje moglo se osetiti i videti iz daleka. Događaju je prisustvovao i veliki broj roditelja, koji su svoje mališane bodrili sa tribina.

Kao i prethodnih godina, pomoć u organizaciji pružili su studenti Fakulteta pedagoških nauka, Crveni krst i Skupština grada Jagodine. Po završetku, svim učesnicima dodeljene su diplome i medalje – kao uspomena na dan ispunjen zajedničkim druženjem i zabavom na terenu, koji će im sigurno ostati u dugom i najlepšem sećanju.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .