Naslovna // Slobodno vreme // Rad jagodinskog ZOO vrta tokom zime: Životinje zbrinute i bezbedne

Rad jagodinskog ZOO vrta tokom zime: Životinje zbrinute i bezbedne

„Grejemo prostorije u kojima borave. Dovoljno su i osvetljene, a ishranu im u ovom periodu svakako pojačavamo“ rekla je Ivana Ristić Ilić, direktorka jagodinskog ZOO vrta

Foto: TV Kopernikus

Jagodinski zoološki vrt „Tigar“ niske temperature dočekao je spreman, sa punim kapacitetima hrane i toplotne energije za 52 životinjske vrste, od kojih svaka na svoj način doživljava zimu i zahteva posebne uslove smeštaja. To je potvrdila i Ivana Ristić Ilić, direktorka Zoološkog vrta „Tigar“ u Jagodini:

-Dobar deo životinja je i u prirodi u ovakvim uslovima, tako da to nije toliki problem, ali svakako onima kojima niske temperature predstavljaju problem smeštene su onako kako treba, kako im ništa ne bi smetalo. Imamo smeštajne kapacitete koji odgovaraju po svim kriterijumima i zadovoljavaju sve uslove. Grejemo sve prostorije koje su naravno i dovoljno osvetljene, kako im ne bi bio problem to što nisu napolju. Svakako pojačavamo ishranu, dodjemo neke suplemente koji im obezbeđuju da budu potpuno zdravi i bezbedni. Posetilaca u ovom periodu ima značajno manje nego u letnjem periodu, ali beležimo posećenost pogotovo u prazničnim danima. Koristim ovu priliku da pozovem sve ljude da dođu i posete naš zoološki vrt i da vide kako je to pod snegom –rekla je direktorka.

Tokom zimskog perioda, radno vreme Zoološkog vrta „Tigar“ od 9 do 19 časova.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .