Naslovna // Svet // Dodeljene MTV Video nagrade: Tejlor Svift ima spot godine

Dodeljene MTV Video nagrade: Tejlor Svift ima spot godine

Ovo je treći put da osvaja glavnu nagradu večeri, što do sada nijednom izvođaču u istoriji ove manifestacije nije pošlo za rukom. Tom prilikom, najavila je da njen novi album „Midnights“ izlazi 21. oktobra

Tejlor tokom primanja nagrade: Foto – YouTube printscreen

Tejlor Svift osvojila je nagradu „Video spot godine“ za svoj spot „All Too Well (10 minute version)“ na nedavno održanoj 38. dodeli MTV Video nagrada u Nju Džersiju.

Ovo je prvi put da neki izvođač osvoji tri puta glavnu nagradu večeri, što je Sviftovoj pošlo za rukom 2015. godine za spot „Bad blood“ i 2019. za spot „You need to calm down“. Prilikom uručivanja nagrade, Tejlor se zahvalila fanovima na glasanju i ujedno najavila da će njen novi album „Midnights“ biti u prodaji 21. oktobra. Iste večeri, osvojila je još dve nagrade: za najbolji video snimak duže verzije i najbolju režiju.

Reper Lil Nas X osvojio je tri nagrade za svoj spot „Industry baby“ koji je snimio u saradnji sa reperom Džekom Harlouom: za najbolju saradnju, umetničku režiju i specijalne efekte. Harlou je osvojio i nagradu za pesmu godine, a radi se o pesmi „First class“ koju je te večeri i izveo uživo sa pevačicom Fergi.

Britanski pevač Hari Stajls osvojio je dve nagrade za spot za pesmu „As it was“: u pop kategoriji i u kategoriji najbolje kinematografije Njemu je pripala i nagrada za album godine, „Harry’s House”, koja je ove godine prvi put dodeljena.

MTV svake godine na ovoj svečanosti dodeljuje i posebnu nagradu „Michael Jackson Video Vanguard“ za poseban doprinos video kulturi. Ona je ove godine pripala reperki Niki Minaž. Njoj je pripala i nagrada za najbolji video spot hip hop izvođača, a ujedno je iste večeri uživo izvela miks nekoliko svojih najvećih hitova, među kojima je i poslednji singl „Super freaky girl“, njen prvi broj 1 hit na američkoj top listi.

Među nagrađenima su i Bili Ajliš, „BTS“, „Moneskin“, Rosalia, Doja Cat, „Blackpink“, Lisa, The Weeknd, Anitta, „Seventeen“, Bad Bunny, Lizzo, Dove Cameron i Red Hot Chilli Peppers, kojima je pripala i specijalna nagrada „Global Icon“.

Tokom večeri, nastupili su brojni izvođači, kao što su „Panic! At the Disco“, Eminem i Snup Dog, J. Balvin i drugi.

MTV nagrade za najbolje video spotove dodeljuju se od 1984. godine. Za sad ih najviše ima Beyonce, ukupno 24, a prati je Madonna sa 20.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .