Naslovna // Svet // FBI godinama pratio Vitni Hjuston

FBI godinama pratio Vitni Hjuston

Američki Federalni istražni biro otvorio je dosije koji svedoči o tome da se legendarna pevačica u svom privatnom životu morala nositi s raznim oblicima uznemiravanja

Američki Federalni istražni biro otvorio je dosije koji svedoči o tome da se legendarna Vitni Hjuston u svom privatnom životu morala da nosi s raznim oblicima uznemiravanja. Među dokumentima su i pisma opsesivnih obožavatelja, kako su je sve ucenjivali i šta je sve morala da trpi, piše “Mail Online”.

Kada se udala za Bobija Brauna, Vitni, se našla na vratima pakla. Njen veoma blizak prijatelj, koji je znao puno intimnih detalja iz pevačicinog života, pokušao je da uceni muzičku legendu. Dokumenti iz FBI pokazuju da je čak i jedan advokat tražio 100.000. dolara da njegov klijent ne otkrije tajne o njoj. Otac slavne pevačice je potpisao ugovor o poverljivosti i isplatio novac.

Dosije koji je sada otvoren pokazuje da je FBI aktivno pratio pevačicu od 1988. i 1999. godine kada je ona bila na vrhuncu svoje slave. Dokumenti pokazuju da se u toj deceniji suočavala s opsesivnim obožavateljima. Godine 1999. počela je da prima pisma i kasete iz Holandije u kojima joj se pretilo smrću. Sa druge strane muškarac iz Vermonta joj je poslao više od 70 pisama za samo 17 meseci. Ipak, on je imao samo želju, za razliku od ostalih, da joj izjavi ljubav.

Nakon što je deceniju bila na vrhuncu karijere počeli su njeni ozbiljni problemi sa zavisnošću. Dugo se borila s drogom i alkoholom i više puta je bila na odvikavanju. Njeni poslednji nastupi pokazivali su da su godine zavisnosti uzele danak. Hjuston je otkazala niz koncerata, a nastupajući 2003. godine kod Opre Vinfri priznala je razmere svoje zavisnosti o kraku i kokainu.

Vitni Hjuston je pronađena mrtva 11. februara prošle godine u kadi hotelske sobe na Beverli Hilsu. Policija je tada saopštila da je smrt zvezde bio nesrećni slučaj utapanja zbog kokaina i bolesti srca.

Izvor: Novosti online

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .