Naslovna // Svet // Italija pobednik 65. Evrovizije, Srbija na 15. mestu

Italija pobednik 65. Evrovizije, Srbija na 15. mestu

Njihov predstavnik, bend „Moneskin“, osvojio je 524 poena. Na drugom mestu je Francuska sa 499 poena, a na trećem je Švajcarska sa 432 boda. Srpski „Hurricane“ završio na 15. poziciji

Predstavnik Italije tokom saznanja o pobedi: Foto – YouTube screenshot

Italija je ovogodišnji pobednik 65. Pesme Evrovizije, održane u Roterdamu. Njihov predstavnik, rok bend „Moneskin“ je sa pesmom „Zitti e buoni“, u krajnje neizvesnom finalu, osvojio 524 poena, što predstavlja kombinaciju glasova publike i stručnog žirija.

„Rokenrol neće umreti nikada. Hvala Evropo“ izjavio je frontmen benda „Moneskin“ Damiano David tokom primanja trofeja, posle čega je usledilo i izvođenje pobedničke numere. Ovo je inače prvi put od 2010. godine da pobedi neki od predstavnika čuvene „Velike petorke“, grupe zemalja koja svake godine direktno ulazi u finale, bez prethodnog takmičenja.

Na drugom mestu našla se predstavnica Francuske Barbara Pravi, sa pesmom „Voila“. Ona je u finalu osvojila drugo mesto. Inače, ona je i važila za jednog od favorita ove godine, a zanimljivo je da joj koreni vuku upravo iz naše zemlje.

Predstavnik Švajcarske, pevač Gjon’s tears, osvojio je treće mesto sa pesmom „Tout L’ Univers”. Oni su po glasovima stručnog žirija ubedljivo vodili, ali se glasovima publike sve preokrenulo.

Grupa “Hurricane”, inače ovogodišnji predstavnik Srbije, sa pesmom “Loco Loco” osvojila je 102 poena i uprkos visokoj gledanosti nastupa na YouTube-u, osvojila 15. mesto.

Zanimljivo je da predstavnik Velike Britanije nije dobio nijedan poen: kako od predstavnika stručnih žirija širom Evrope, tako ni od publike. Njih je predstavljao pevač James Newman sa pesmom “Embers”, brat poznatog pevača Johna Newmana.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .