Naslovna // Slobodno vreme // Turistička organizacija grada Jagodine: Spremni dočekujemo novu sezonu

Turistička organizacija grada Jagodine: Spremni dočekujemo novu sezonu

„Nadamo se da će ova sezona biti jedna od boljih. Svi objekti se pridržavaju propisanih mera, a veliki je akcenat na zaštiti: kako turista, tako i zaposlenih u ovom resoru“ rekla je Valentina Đorđević, direktorka Turističke organizacije u Jagodini

Akva park – jedno od najposećenijih kupališta u Srbiji tokom leta

Grad Jagodina je svake godine sve popularnija turistička destinacija. Na stotine hiljada turista dolazi u Jagodinu kako bi obišao sve atrakcije o kojima se priča, a to su: Muzej voštanih figura, Akva park, ZOO vrt „Tigar“ i izletište „Potok“ gde se tokom leta održavaju kulturno-umetničke manifestacije za sve uzraste.

Zbog pandemije korona virusa, turizam kao grana privrede pretrpeo je veliku štetu na globalnom nivou, od 30 do čak 50 odsto, što su Svetske turističke organizacije. Ipak, Valentina Đorđević, direktorka Turističke organizacije grada Jagodine, optimistična je po pitanju početka nove turističke sezone u Jagodini:

-Ovu sezonu dočekujemo u punom jeku. Mislim da će ova sezona biti jedna od boljih, ako ne i najbolja. Uložili smo velike napore da prezentacija naših turističkih proizvoda bude usmerena i ka stranom tržištu, ka našem regionu, a ponajviše prema domaćim turistima na koje obraćamo najveću pažnju. To je zato što želimo da turisti svoj godišnji odmor provedu u našoj zemlji. Prvo će se razvijati turistički kapaciteti koji su predodređeni za odmor turista, pa će onda lagano krenuti da se oporavlja i kongresni, sa ostalim vidovima turizma. Distribuirano je preko 500 hiljada vaučera za ovu turističku sezonu kada govorimo o putovanjima u Srbiji od strane Vlade Republike Srbije. S tim u vezi, mi zaposleni u turizmu, smatramo da će turizam prvi stati na noge što se tiče sektora privrede –rekla je Đorđević.

Zoološki vrt uvek privuče veliku pažnju turista

Grad Jagodina je svoje turističke objekte otvorio 23. aprila. Sa početkom rada gradskog prevoza beleže se i prve indivudualne posete, a očekuje se da bude i više grupnih poseta:

-Svi naši objekti se pridržavaju propisanih mera zaštite. Stavljamo veliki akcenat na zdravlje naših turista i zaposlenih naravno. Veliku pažnju pridajemo nošenju zaštitnih maski i rukavica, ali i dezinfekciji svih objekata: kako zatvorenih, tako i otvorenih. Grad Jagodina zaista ima šta da ponudi. Naš biser za ovu godinu svakako će biti Akva park, Zoološki vrt, park „Đurđevo brdo“ sa sistemom fontana i najvećim veštačkim vodopadom na Balkanu. Napomenula bih da posedujemo i više restorana na otvorenom. Cela priča se može zaokružiti sa naša tri muzeja: prvim i jedinim Muzejom voštanih figura u Srbiji, Zavičajnim muzejom i Muzejom naivne i marginalne umetnosti u Srbiji, koji je jedinstven na Balkanu –istakla je direktorka Turističke organizacije u Jagodini.

Dušan Miletić

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .