Naslovna // Sport // Deseti Pantelejmonski šahovski turnir u Jagodini: Pobednik je Matija Ivić

Deseti Pantelejmonski šahovski turnir u Jagodini: Pobednik je Matija Ivić

Najbolji takmičari dobili su pehare, medalje i određeni novčani iznos, a dodeljene su i specijalne nagrade. Organizatori zadovoljni odzivom takmičara

Foto: TV Kopernikus

Matija Ivić iz Jagodine osvojio je prvo mesto na jubilarnom, desetom rapid šahovskom turniru „Sveti Pantelejmon“ održanom protekle subote u Jagodini.

Vicešampionska pozicija pripala je Slobodanu Radosavljeviću iz Jagodine, dok je treće mesto zauzeo Uroš Cvetanović iz Ćuprije. Učestvovalo je ukupno 30 takmičara svih starosnih generacija iz različitih krajeva naše zemlje. Igralo se sedam kola po švajcarskom sistemu i tempom igre od 10 minuta, a organizatori su zadovoljni ovogodišnjim odzivom i igrom takmičara:

-Posebno nam je drago što ima dosta kadeta i kadetkinja. Prošle godine zbog situacije sa kovidom nismo uspeli da se organizujemo, ali sada je malo drugačije. Sve je proteklo kako smo planirali i igra je odlična –rekao je Milan Nikolić, predsednik Novog šah kluba “Jagodina”.

Organizatori su za tri najbolja takmičara pripremili nagrade u vidu pehara, medalja i novčanog iznosa, a dodeljeno je i nekoliko specijalnih nagrada. Organizaciju turnira pomogli su Jagodinski sportski savez i preduzeće „Neimar“ iz Končareva.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .