Naslovna // Sport // Jagodinski džudisti treniraju na Ruskom groblju

Jagodinski džudisti treniraju na Ruskom groblju

Nastavak takmičenja očekuje se u septembru, kada će sa aktivnim pripremama početi u salama, rekao je Boban Živković, trener kluba “13. maj” u Jagodini

Mladi sportisti nisu izašli iz kondicije

Posle kraće pauze zbog epidemije korona virusa, sportisti se polako vraćaju svojim uobičajenim aktivnostima. Među njima su i članovi jagodinskog džudo kluba „13. maj“, koji se u sale još uvek nisu vratili, ali zato treniraju u prirodi: trče po uređenoj stazi predviđenoj za to i rade osnovne rekreativne vežbe poput sklekova i istezanja.

Jagodinski džudo klub „13. maj“ obnovljen je devedesetih godina i postigao je brojne uspehe, kako u državi, tako i u inostranstvu, a danas ima stotinak članova različitih generacija. U poslednjih nekoliko godina, u samom su vrhu ovog sporta u zemlji i trenutno su na 4. mestu rang liste u Srbiji. Prema rečima trenera ovog kluba Bobana Živkovića, sezonu su započeli uspešno, ali sve planove poremetila je epidemija korona virusa:

-Taman smo počeli sa lepim rezultatima i da kažem, zaleteli smo se za ova bitna takmičenja, međutim, korona nas je omela u tome i sva takmičenja su prestala. Za vreme korona virusa deca su uglavnom trenirala od kuće. Imali su stvari koje su radili, koje smo im naložili da rade. Kada smo počeli sa treninzima, mi smo došli ovde na Rusko groblje gde u poslednjih 15 godina vršimo pripreme kluba. Sa tim inače počinjemo u avgustu, ali sada smo krenuli ranije –rekao je Živković.

Da nisu u potpunosti ispali iz osnovne forme, članovi kluba „13. maj“ pokazuju gotovo svakodnevno na treninzima koji se održavaju na  jagodinskom Ruskom groblju:

-Treniram sedam godina. Na domaćim takmičenjima imam puno prvih i drugih mesta. Lepo je ovde. Vazduh je čist, sviđa mi se ovde i imamo više mesta da trčimo. Ne možemo da radimo nikakva bacanja, ali radimo vežbe poput istezanja i sklekova –rekla je dvanaestogodišnja džudistkinja Anđelija Nićiforović.

-Tokom korone, trenirao sam u kućnim uslovima. Radio sam sklekove i trbušnjake, a išao sam malo napolje i trčao sam. Dopada mi se trening na Ruskom groblju. Vazduh je čist i lepo se osećam ovde kad dođem –rekao je desetogodišnji Jovan Agatonović, koji džudo trenira četiri godine.

Prema rečima trenera, dozvola za nastavak takmičenja se još uvek čeka. On je istakao da se nada da će ona krenuti od septembra, te da će i od avgusta u salama krenuti sa aktivnim pripremama.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .