Naslovna // Sport // Novi uspesi IPSC strelca Mikice Veljića: Zlato u Austriji, bronza u Češkoj

Novi uspesi IPSC strelca Mikice Veljića: Zlato u Austriji, bronza u Češkoj

Do kraja godine, očekuju ga još četiri takmičenja, a on se nada da će i na njima proći uspešno, kao i do sada

Mikica Veljić, jedini IPSC strelac sa teritorije grada Jagodine i okolnih sela, ostvario je nekoliko značajnih rezultata na takmičenjima koja su održana u proteklom periodu.

Na takmičenju „Czech Super Liga“ koje je održano sredinom oktobra u Češkoj osvojio je treće mesto i bronzanu medalju. Takmičenje je bilo internacionalnog karaktera sa deset učesnika, a Veljić je bio jedini iz Srbije. Ovo nije bilo njegovo prvo učešće na takmičenjima u Češkoj, pa je i za ovo imao samo reči hvala kada je organizacija u pitanju.

-S obzirom na konkurenciju, koja je bila vrlo jaka, zadovoljan sam svojim trećim mestom. Takmičenje je proteklo u sportski dobrom raspoloženju i u susretu sa poznatim osobama. Na kraju je ulepšano medaljom i čestitkama –rekao je Veljić.

Mikica je učestvovao i na „Winter Cup Kategorie Level 2“ takmičenju u Austriji. Tamo je od samog početka bio ispred ostalih takmičenja, te je osvojio i prvo mesto u kategoriji Super Seniora.

-Pružio sam maksimum sebe u pogledu kondicije i koncentracije, s obzirom na to da se takmičenje odvijalo u zatvorenim prostorijama gde nema mnogo prostora za slobodu pokreta. Izborio sam se za prvo mesto, čemu se radujem –rekao je on.

Učestvovao je i na takmičenjima u nekoliko evropskih država, gde je uglavnom prošao sa uspehom. Na „Sikinger Cup“ u gornjoj Austriji osvojio je medalju uz podršku prvaka države Simona Hajligenbrunera, pripadnika policijskih snaga Austrije.

Do kraja godine, Mikicu očekuju još četiri takmičenja, a on se nada da će i na njima proći sa uspehom, kao što je to slučaj bio i  do sada.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .