Naslovna // Sport // Obeleženo 50 godina Karate kluba “Jagodina”

Obeleženo 50 godina Karate kluba “Jagodina”

Tokom svečane skupštine, prikazan je i kratak film sa fotografijama raznih generacija karatista, a dodeljen je i veliki broj plaketa zaslužnima za razvoj ovog sporta u Jagodini

Jubilej je obeležen uz prisustvo velikog broja bivših i sadašnjih funkcionera, ali i karatista

Na svečanoj skupštini održanoj proteklog četvrtka u sportskoj hali „JASSA“ u Jagodini, obeleženo je 50 godina uspešnog rada i postojanja Karate kluba „Jagodina“.

Obeležavanju ovog jubileja prisustvovali su nekadašnji i aktuelni funkcioneri i karatisti ovog sportskog kolektiva. Za prethodnih 50 godina, ovaj klub je obučio oko 5000 polaznika, koji su stekli osnovna znanja u karateu, dok su takmičari osvojili oko 5500 medalja, a tu je i blizu 120 crnih pojaseva. Među prisutnima je bio i jedan od osnivača Karate kluba „Jagodina“ Miodrag Maslar:

-Jako sam ponosan. To nije mali jubilej, tim pre što smo mi jedan od prvih pet karate klubova u zemlji i osnivači Karate saveza Srbije. Zaista mi je veliko zadovoljstvo što sam večeras video neke ljude koji su u jesen 1969. godine počeli da treniraju zajedno sa mnom. Onda nas je život odneo na razne strane. U svakom slučaju, karate kub „Jagodina“ je u tom periodu napravio velike rezultate. Dugogodišnji je član Prve savezne lige. Iznedrio je veliki broj reprezentativaca Srbije i bivše Jugoslavije i još uvek je jak sportski kolektiv –istakao je Maslar.

Karate klub „Jagodina“ uspešan je član Šotokan karate saveza Srbije i već nekoliko godina je među najuspešnijim klubovima u državi:

-Naši takmičari učestvuju na domaćim takmičenjima, prvenstvima Srbije i na međunarodnim prvenstvima Evrope i sveta gde imamo odlične rezultate. Oni su u više navrata dobijali oktobarske nagrade grada Jagodine čime se izuzetno ponosimo. Samo mogu da kažem da iza svih naših rezultata stoje lokalna samouprava, jagodinski Sportski savez i naši građani koji odvajaju sredstva i pomažu nam da treniramo i da učestvujemo na tim međunarodnim takmičenjima. Bez njih, mi ne bi imali te rezultate –rekao je Dragan Gligorijević, predsednik Skupštine karate kluba „Jagodina“.

Tokom svečane skupštine, karate klub „Jagodina“ prisutni su kroz brojne fotografije raznih generacija evocirali uspomene na protekli period, a tom prilikom dodeljen je i veliki broj plaketa zaslužnima za razvoj ovog sporta u Jagodini.

Dušan Miletić

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .