Naslovna // Sport // Održan 18. karate seminar u Jagodini

Održan 18. karate seminar u Jagodini

Trajao je tri dana, a učestvovalo je više od 60 karatista. Organizator seminara u Jagodini je Karate klub „Hai Ken“, a punu podršku njegovoj realizaciji pružili su i Skupština grada Jagodine i Jagodinski sportski savez

Foto: TV Kopernikus

Karate seminar Kaze Ha Šotokan Rju Karate Do Akademije Srbije održan je od proteklog petka do nedelje po 18. put u Jagodini.

Seminarom je i ove godine rukovodio Sensei Velibor Vebo Dimitrijević, nosilac crnog pojasa 7. Dan. On se karateom kao sportom bavi od 1969. godine, a od tada je osvojio veliki broj medalja na takmičenjima širom sveta. On je od 1991. godine član svetske Kaze Ha Šotokan Rju Karate Do Akademije, kada karate usvaja kao životnu filozofiju – što i danas pokušava da prenese na mlađe generacije kararista putem ovih seminara.

-Ovde je sve svedeno na nivo sporta, bez namere da diskreditujem njegovu važnost jer sam se i njime sam bavio. Ali, postoji dimenzija koja je iznad toga. Postoje dimenzije kao što su kontrola svesti i unutrašnje energije koje je vredno učiti iako se ne bavite karateom. To su tajne koje dolaze sa istoka i koje kod nas imaju nekakav otpor kod ljudi. Ne razumeju koliko je to fiziološki jednostavno i ispravno. Drago mi je da je Jagodina jedan od centara koji na početku svake godine daje ton svim ovim seminarima –rekao je Dimitrijević tokom turnira u Jagodini.

Karate seminar u Jagodini trajao je tri dana, a u Jagodini je održan u organizaciji Karate kluba „Hai ken“. Iz rukovodstva kluba izrazili su veliko zadovoljstvo zbog ove sportske tradicije.

-Okupljamo se ovde tradicionalno da vežbamo. Grad Jagodina je grad sporta i borilačkih veština. Lokalna samouprava grada Jagodine pomogla je sve ove naše događaje svih ovih godina i to nam je uvek veliki stimulans i vetar u leđa. Želimo da ovi mladi ljudi koji dolaze ovde da uče i da budu to što treba da budu: bolji ljudi –rekao je Čedomir Vučićević, trener Karate kluba „Hai ken“ u Jagodini.

Seminar svake godine privuče veliku pažnju zaljubljenika u ovaj sport, a tako je bilo i ove godine. Učestvovalo je oko 60 karatista različitih starosnih generacija: kako iz Srbije, tako i iz Republike Srpske.

-Ovi događaji su veličanstveni za nas iz Republike Srpske i mislim da sam bio na svakom seminaru u Jagodini. Vidite ovaj spoj mladosti i nas starijih. Sledimo ovaj pravi način vežbanja, zahvaljujući našem senseiu Veliboru Vebu Dimitrijeviću -rekao je Dragan Golić iz Republike Srpske.

Punu podršku održavanju 18. karate turnira u Jagodini, koji je održan u sali Osnovne škole „Rada Miljković“, pružili su i Skupština grada Jagodine i Jagodinski sportski savez. 

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .