Naslovna // Sport // Priznanje za atleticarku Vozda: Marija u Holandiji

Priznanje za atleticarku Vozda: Marija u Holandiji

Mlada atletičarka jagodinskog Vožda Marija Stojadinović učestvovaće sredinom jula meseca na Olimpijadi mladih Evrope koja se održava u holandskom gradu Utreht. Ovo je jedno od najvećih takmičenja uopšte u Evropi, a na njemu učestvuju reprezentacije svih evropskih država, ukupno 46, koje sačinjavaju kadeti (takmičari do 17 godina). Olimpijada se održava u deset sportova, a reprezentacija Srbije imaće predstavnike u devet.

 Na redu Holandija: Marija Stojadinović


Na redu Holandija: Marija Stojadinović

Među našim reprezentativcima naći se i vicešampionka Balkana Marija Stojadinović, učenica Sportske gimanzije u Jagodini kojoj će ovo biti najveći ispit i izazov u dosadašnjoj sportskoj karijeri. Ona će braniti boje naše zemlje u troskoku, novoj disciplini za koju se odlučio njen trener Ljubiša Gajić.
– Na žalost, svetsko prvenstvo za ovu kategoriju takmičara održava se skoro istovremeno kad i Olimpijada mladih Evrope, rekao nam je poznati stručnjak. Zbog toga sam se sa saveznim kapitenom Borom Pisićem dogovorio da Marija skače u Holandiji s obzirom da će tamo lakše doći do finala što nam je prvenstveni cilj. Njena forma ide uzlaznom linijom i nadam se da ćemo ostvariti planirano. Mi smo nedavno, uz pomoć Jagodinskog sportskog saveza, nabavili tartan ploče u dužini od 50 metara kojima smo prekrili zaletište za skok u dalj na Gradskom stadionu tako da sada ona kao i njena drugarica Katarina Marjanović mogu da treniraju u znatno povoljnijim uslovima.

Prema Gajićevim rečima, nezahvalno je prognozirati plasman na ovakvim najvećim atletskim takmičenjima, a posebno kod ove kategorije takmičara. Reč je o kadetima koji su još uvek nestabilni u rezultatima, pa njihov plasman zavisi uglavnom od trenutnog raspoloženja, kao i od stepena takmičarske treme, koju svi oni neizostavno imaju. On kaže da ima poverenje u svoju takmičarku i da se ona neće uplašiti izuzetne konkurencije sa kojom do sada nije imala prilike da se suoči.
– Daću sve od sebe, kratko je rekla Marija. Želim da ulaskom u finale obradujem i sebe, svoje roditelje, trenera Gajića, kao i sve ljubitelje sporta u Jagodini. Svesna sam da ću protiv sebe imati prvakinje 46 evropskih zemalja, ali ću se hrabro boriti, pa šta bude.

Da podsetimo, pre Marije na najvećem evropskom takmičenju učestvovali su jagodinski atletičari Marija Pavlović (sprint) i Slobodan Mirić (prepone).

N. P.

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .