Naslovna // Sport // Šahisti jagodinskih “Kablova” plasirali se u prvu ligu Centralne Srbije

Šahisti jagodinskih “Kablova” plasirali se u prvu ligu Centralne Srbije

Njima su uručene novčane nagrade, a takmičenje će biti održano krajem avgusta sledeće godine

Foto: TV Kopernikus

Šahisti jagodinskog kluba „Kablovi“ plasirali su se u prvu ligu Centralne Srbije, pošto su dominantno završili takmičenje u drugoj ligi Istok.
Ovo je najveći uspeh u istoriji kluba, a prvi na tome im je čestitao Zoran Gligorijević, direktor Jagodinskog sportskog saveza. Tim povodom, u skladu sa strategijom grada da se nagrađuju uspešni sportsiti, uručio im je novčane nagrade.

-Ovo je veliki uspeh i nama je posebno drago što su svi takmičari i igrači iz Jagodine. Oni su potekli u ovom klubu. Inače, šah klub „Kablovi“ punopravni je član Jagodinskog sportskog saveza. Ima svoje predstavnike u Skupštini i Upravnom odboru Sportskog saveza. Svi troškovi kluba finansiraju se iz budžeta grada. Takođe, pored redovnog finansiranja, lokalna samouprava daje nagrade za postignute rezultate, pa smo tako nagradili i ovaj veliki uspeh –rekao je Gligorijević.

Do plasmana u viši rang, šahisti Jagodine došli su posle odigranih 11 kola u drugoj ligi Istok, osvojenog prvo mesta i plej-ofa sa „Progresom“ iz Pirota. Kapiten tima, fide majstor Slobodan Radosavljević istakao je da je na ovaj način ostvaren san brojnih generacija jagodinskih šahista.

-Ovo je najveći uspeh Šahovskog kluba „Kablovi“. Nadam se da ovaj san koji smo sanjali do sada i dosanjali ovih 20 godina. Nadam se da ćemo to nastaviti mlađe generacije i da neće da čekaju ovoliko, već da će da se bore i za najveći plasman –rekao je Radosavljević.

Da nije bilo nimalo lako kroz takmičenje druge lige Istok, ističe prva tabla tima, fide majstor Matija Ivić.

-Mi smo krenuli sa određenim kadrovskim problemima. Kada smo krenuli u Požarevac na prvi deo lige, falila su nam tri najbolja standardna igrača iz prvog tima. Međutim, i bez njih smo dokazali da smo grad šaha i da ovi naši, ne toliko afirmisani igrači, mogu da pokažu dosta. Za sad nam je cilj da zadržimo ovaj drugoligaški status, pa u neko dogledno vreme da ostvarimo uslove za dalji napredak. Želeo bih da se zahvalim lokalnoj samoupravi grada Jagodine i Jagodinskom sportskom savezu, jer su omogućili nama mladim igračima da igraju u svom gradu, u svom klubu i da imamo bolje uslove nego u nekom drugom gradu –rekao je Ivić.

Takmičenje Prve šahovske lige Centralne Srbije održava se krajem avgusta naredne godine.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .