Naslovna // Sport // Sport kao zivotni stil

Sport kao zivotni stil

Radnici, sportisti i đaci trčali za Paraćin

U “Trci za Paraćin 2013”, čiji je inicijator bila Kompanija “Holcim Srbija”, učestvovali su radnici ove firme, đaci popovačke škole i profesionalni sportisti

U želji da promovišu sport kao zdrav naćin života i životni stil, Kompanija “Holcim Srbija”, u saradnji sa opštinom Paraćin, Olimpijskim komitetom Srbije, Sportskim savezom i Savezom za školski sport opštine Paraćin, prošlog vikenda organizovala je “Trku za Paraćin 2013”. U ovoj sportskoj manifestaciji učestvovali su radnici “Holcima, đaci popovačke škole i profesionalni sportisti. Staza, od glavne kapije Kompanije “Holcim Srbija” do centra Paraćina, bila je duga 11 kilometara.

Klaudiu Soare, generalni direktor “Holcima”, rekao je da je ovo prvi sportski događaj, koji “Holcim” organizuje sa opštinom Paraćin i Olimpijskim komitetom Srbije, a potom doao: -Želeo bih da se zahvalim predsedniku opštine Paraćin Saši Paunoviću i Vladu Divcu, predsedniku Olimpijskog saveza, jer su pružili veliku podršku ovoj našoj inicijativi. Svrha ovog događaja je da promovišemo sport, kao zdravu naviku i životni stil. Svima su poznate pogodnosti sporta, jer nam on pomaže da telo i um podignemo na viši nivo. Zbog toga treba da podstaknemo ljude da nađu vremena i svakog dana se posvete sportu.

Soare je još rekao da su svi koji su bili na startu već pobednici, a oni koji stignu do cilja da su šampioni. On je ocenio i da kada su inicirali ovaj projekat nisu bili svesni njegove složenosti. Organizacioni tim uložio je puno truda, jer je morao da dobije brojne dozvole. Ali, Organizacioni tim je sve vreme verovao u projekat i radio je naporno da bi ga sproveo.

U ime opštine Paraćin učesnike je pozdravio predsednik Saša Paunović.
-Zahvaljujem se “Holcimu” na organizaciji ove trke, jer je organizovati trku Popovac-Paraćin bio veliki posao. “Holcim” je pomogao promociji sporta u opštini, a sport je važan i kroz izgradnju sportskih terena i pomoć sportskim klubovima. Nadam se da će opština sa ovom kompanijom i nadalje biti u stanju da se zajedno borimo za promociju sporta finansiranjem izgradnje sportskih terena i pružanjem pomoći sportskim klubovima, naaročito onima koji okupljaju veliki broj mladih i vode računa o školskom sportu-izjavio je Paunović.

Znak za start trke dao je Vlade Divac.

Među učesnicima trke bio je i Zoran Suzanović (55), pekar iz Paraćina, koji je bio osmi u ukupnom plasmanu, a prvi veteran.
-Zadovoljan sam uspehom, jer sam veteran koji je pobedio. Promašaj je napravljen jedino što nisu postojale kategorije, jer je bilo mnogo nas starijih od 40 godina. Iduće godine uvrstiće i nas veterane u posebnu kategoriju. Zahvaljujem se “Holcimu Srbija”, koji je prvi put organizovao ovako dobru trku, jer mi koji trčimo van naše zemlje, dobili kvalitetnu trku, koja će, nadam se, postati tradicionalna. Nadam se da će moji prijatelji širom Balkana zbog toga da dođu u Paraćin kako bismo napravili što masovniju trku-rekao je Suzanović.

Dragiša Filipović iz Atletskog kluba SFS “Borac” iz Paraćina, maratonac, koji je bio sedmi u ukupnom plasmanu, pohvalio je organizatore ove trke.
-Trka je lepo organizovana, staza je dobra, a organizacija je bila veoma dobra. Bilo je mnogo više zaustavnih mesta nego što je potrebno. Vreme nas je poslužilo-ocenio je Filipović.

Dodajmo da je duž staze Popovac-Paraćin bilo puno zaustavnim mesta na kojima su učesnici mogli da zastanu i, da se okrepe slatkišima i vodom. Organizovana je i ekipa prve pomoći, koja, srećom, nije imala posla. Dva autobusa išla su iza trkača i sakupljala one koji nisu mogli da pretrče celu stazu.

Tekst i foto Z. Gligorijević

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .