Naslovna // Sport // Takmičenje u defanzivnom pucanju u Vinorači: Mikica Veljić osvojio treće mesto

Takmičenje u defanzivnom pucanju u Vinorači: Mikica Veljić osvojio treće mesto

Na takmičenju je bilo 150 učesnika, a ovo mu je bilo prvo učešće na takmičenju ovakvog tipa

Veljić (levo) sa Tomicom Tomićem i njegovom suprugom

Mikica Veljić, jedini IPSC strelac sa teritorije jagodinske opštine, osvojio je treće mesto u trećem kolu Lige Srbije u defanzivnom pucanju IDPA u kategoriji Super seniora, koje je održano 23. juna na poligonima Streljane “Shooting 35” u Vinorači.

Defanzivno pucanje je relativno mlad streljački sport, u odnosu na IPSC koji već dugo godina postoji. Na takmičenju je učestvovalo 150 sportista.

-Sa mojim iskustvom u IPSC sportskom pucanju, lako sam doneo odluku da uzmem učešće i u ovoj disciplini, koja ima sličnosti sa mojim sportom. S obzirom na to da već posedujem potrebne kvalifikacije i članstvo u Sportskom savezu, prijava i registracija su išle lako. Teškoću je predstavaljala odgovarajuća oprema nužna za nastup. Po tom pitanju, u susret mi je izašao sportski strelac i član Sportskog saveza IDPA Tomica Tomić koji mi je dao na raspolaganje svoju rezervnu opremu. Inače, on je poznato ime u IDPA i učesnik na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj. Samo takmičenje je bilo vrlo profesionalno organizvano uz iskreni trud sudija i pomoćnog osoblja. Zahvaljujući pozajmljenoj opremi je sve išlo dobro, ali ne poznavajući u potpunosti pravila IDPA, nisam postigao maksimum –rekao je Veljić.

U svojoj kategoriji, Tomica Tomić je takođe osvojio treće mesto.

D.M.

tagovi:

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .