Naslovna // Sport // Završen 5. Memorijal “Jovan Mijatović” u Domu učenika u Jagodini

Završen 5. Memorijal “Jovan Mijatović” u Domu učenika u Jagodini

Takmičilo se 34 šahista i 28 stonotenisera. Najbolji su dobili pehare i zahvalnice, a organizatori su zadovoljni time što je svake godine odziv sve veći

Najbolji šahisti ovogodišnjeg turnira

Memorijalni turnir u šahu u stonom tenisu „Jovan Mijatović“, peti po redu, održan je protekle sedmice u prostorijama Doma učenika srednjih škola u Jagodini.

Takmičilo se 34 šahista i 28 stonotenisera. Među šahistima, na prvom mestu našao se Vladimir Stanojlović, na drugom Igor Ivanović, dok je na trećem završio Lazar Jevtić. Kada je stoni tenis u pitanju, u muškoj konkurenciji prva tri mesta osvojili su Miloš Ilić, Đorđe Jović i Lazar Popović, dok su u ženskoj prve tri pozicije pripale Tamari Jakovljević, Valentini Simić i Teodori Stanojković.

Tamara Jakovljević najbolja je stonoteniserka ovogodišnjeg turnira

Ovaj memorijalni turnir održava se u poslednjoj sedmici januara svake godine u znak sećanja na mladića koji je bio primeran stanar Doma učenika, ujedno i istaknuti sportista.

-Jovan Mijatović je bio jedan divan momak koji je završio srednju školu u Jagodini. Bavio se sportom, bio je dobar šahista i stonoteniser. Branio je boje Doma na regionalnim i republičkim Domijadama u šahu i stonom tenisu. Po tome je ostao upamćen, bio je dobar čovek i dobar učenik i neko ko je zaslužio jedan ovakav memorijal. Nažalost, tokom prve godine fakulteta tragično je preminuo i ovaj turnir održavamo u znak sećanja na njega. Među takmičarima su i stanari Doma učenika “Srećno” iz Ćuprije, učenici EGŠ “Nikola Tesla” i studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini. Odziv je solidan i mi smo zadovoljni –rekao je Goran Stanimirović, vaspitač u Domu učenika srednjih škola u Jagodini.

Sećanje na istaknutog mladog sportistu ne bledi

Jagodinski Dom učenika tokom godine organizuje različite aktivnosti za sve učenike koji tu stanuju tokom svog školovanja. Iz ove ustanove kažu da im je drago što se omladina, u eri tehnologije, još uvek u velikoj meri zanima za sport.

-Pored šaha i stonog tenisa, imamo mušku i žensku košarku, fudbal, streljaštvo, tako da naši učenici su dosta aktivni u svim sportskim i drugim sekcijama. Imaju sreću i što su odabrali baš Jagodinu da u njoj nastave školovanje, jer opet Jagodina je grad koji ulaže u sport. Ove aktivnosti imaju za cilj da ih animiraju i da se bave pravim stvarima –rekao je Nemanja Ivanović, stručni saradnik za sport i fizičko vaspitanje u Domu učenika srednjih škola u Jagodini.

Najbolji učesnici turnira, kao nagrade, dobili su pehare i zahvalnice, a nema sumnje da će ovo  sportsko druženje svakako svima ostati u lepom sećanju.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .