Naslovna // Tema dana // Nastavljena akcija pružanja pomoći jagodinskim penzionerima

Nastavljena akcija pružanja pomoći jagodinskim penzionerima

Oni od Skupštine grada i Centra za socijalni rad dobijaju pakete sa prehrambenim i higijenskim proizvodima, a u dostavi paketa pomoć im pruža oko 100 mladih volontera. Do sada je podeljeno više od 5000 paketa

Skupština grada Jagodine, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, već više od nedelju dana sprovodi akciju podele pomoći licima koja u toku vanrednog stanja zbog korona virusa ne smeju da izlaze napolje. Pomoć, koja se sastoji od paketa sa prehrambenih i higijenskih proizvoda, namenjena je licima koja su starija od 65 godina, onima koji su bolesni, socijalno ugroženi ili onima koji nemaju nekog ko bi im pomogao u ovom trenutku.

U toku ove sedmice, podeljeno je oko 2000 paketa, a od početka vanrednog stanja, građani Jagodine i meštani okolnih sela dobili su oko 5000 paketa:

-Proizvodi su jako kvalitetni i jedan paket dovoljan je jednoj dvočlanoj porodici za nedelju dana. Nastavljamo da radimo. Molimo sve one koji imaju neku potrebu, a koji ne smeju da izlaze, da nam se jave na dobro poznate brojeve telefona, jer naši kol centri rade 24 sata. Ovo je još jedna akcija našeg predsednika Dragana Markovića Palme koji u ovim teškim trenucima brine o svojim građanima. On želi da najstariji budu zaštićeni od zaraze i naš osnovni cilj je da se život u ovom gradu učini funkcionalnijim i da im se boravak u izolaciji olakša. U izolaciji je neophodno raditi stvari koje vam pružaju zadovoljstvo da bi vam vreme prošlo što brže i kvalitetnije –rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

Starija lica koja su primila pakete istakla su da im ova pomoć mnogo znači u ovom trenutku. U akciji Skupštine grada i Centra za socijalni rad, veliku pomoć svakodnevno pruža preko 100 volontera. Oni sa velikim entuzijazmom obilaze domove i uručuju pomoć licima kojima je i namenjena, a iz obe ustanove izrazili su veliku zahvalnost mladim ljudima na angažovanju. U nedelju 29. marta, od 4 do 7 ujutru, biće otvoreni marketi za penzionere koji žele da obave kupovinu. Posle kupovine, po odluci Skupštine grada Jagodine, sačekaće ih taksi vozila koja će ih besplatno prevoziti do svojih domova.

Dušan Miletić

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .