Naslovna // Tema dana // Nastavljena pomoć starijim licima u Jagodini

Nastavljena pomoć starijim licima u Jagodini

“Do svakog ćemo doći, molimo za strpljenje. Grad čini sve što može u ovoj situaciji” rekla je Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini

Pomoć stiže na sve adrese

Skupština grada Jagodine i Centar za socijalni rad već nedelju dana sprovode akciju podele paketa sa osnovnim sredstvima za život licima koja su starija od 65 godina, a kojima je po uredbi Vlade Republike Srbije zabranjen izlazak napolje za vreme vanrednog stanja koje u celoj zemlji traje od 17 do 5 časova ujutru.

Podela paketa nastavlja se i u toku ove sedmice, a oni sadrže prehrambene proizvode i higijenske preparate koji su mnogima neophodni u ovom trenutku. Biserka Jakovljević, direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini, istakla je da grad na ovaj način brine o svojim stanovnicima:

-Nastavljamo sa ovom akcijom. Još jednom molimo sve one koji nisu dobili pakete da budu strpljivi. Mi ćemo doći do vas, javite se kol centru i recite šta vam je neophodno. Predsednik je zajedno sa svojim saradnicima, u proteklih nekoliko dana, uradio dosta toga kako bi zaštitio grad od zaraze i olakšao život građanima. Sve ulice su dezinfinkovane kako u gradu, tako i po selima. Bila je i jedna akcija u nedelju, 22. marta, kada su bili otvoreni marketi od 4 do 7 ujutru. Naši volonteri su bili na terenu od 4 ujutru i pomagali starijima sa kupljenom robom, a tu su bila i taksi vozila koja su naše najstarije građane besplatno prevozila do njihovih domova. U protekloj nedelji smo svakog dana delili humanitarne pakete i svi radimo 16 sati dnevno, a volonteri su na terenu dok to dozvoljava uredba o kretanju. U našem gradu za sada nema zaraženih korona virusom i nadamo se da ga neće ni biti. Molimo sve da poštuju uredbe Vlade Republike Srbije –rekla je direktorka Centra za socijalni rad u Jagodini.

Volonteri su sa zadovoljstvom učestvovali u akciji pomoći onima kojima je to potrebno, a oni koji su dobili pakete, zahvalni su što grad na ovaj način brine o njima u ovako teškoj situaciji:

-Mnogo nam znači. Brinu o nama i nemam reči zaista –rekla je jedna od penzionerki.

-Meni, osobi koja boluje od više bolesti, ova pomoć mnogo znači. Pre sam išla i u Beograd zahvaljujući predsedniku. Živim sama i ovo mi mnogo znači. Život u izolaciji je težak, ja sada samo do česme mogu da odem –rekla je jedna od korisnica pomoći.

Samo u toku protekle sedmice, Skupština grada Jagodine je u saradnji sa Centrom za socijalni rad i uz pomoć mladih volontera, kako u gradu, tako i na seoskom području podelila oko 2500 paketa pomoći, a akcija će biti trajati dokle god to bude bilo potrebno.

Dušan Miletić

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .