Naslovna // Tema dana // Palma obišao radove na izgradnji Kulturnog centra u Jagodini

Palma obišao radove na izgradnji Kulturnog centra u Jagodini

-Naš grad je poznat po tome što se grade fabrike, dovode investitori, prave se objekti. Ono što je najbitnije jeste da mi poštujemo kulturu, i stvaramo uslove za kulturne događaje – rekao je Dragan Marković Palma

Marković tokom obilaska radova

Zahvaljujući odluci Kriznog štaba Srbije da se omogući nastavak građevinskih radova u zemlji i time ublaže neke od mera za sprečavanje širenja korona virusa, u Jagodini je nastavljena izgradnja novog objekta Kultrurnog centra. Radove je obišao predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma u prisustvu načelnika Pomoravskog okruga Gorana Milosavljevića i šefa Odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Nikole Radosavljevića.

Marković je naglasio da mu je drago što je Krizni štab dao saglasnost da mogu da se nastave građevinski radovi. 

-Izvođač radova i radnici su nastavili radove na izgradnji novog Kulturnog centra koji će imati 650 sedišta i biće jedan od najlepših u Srbiji. Moći ćemo da gradimo fabrike i zapošljavamo ljude. Oni koji su prestali da rade treba da se vrate u fabrike, da naši poslodavci zauzmu staro tržište a da mi stvaramo uslove i dovodimo investitore. Ono što je najvažnije da ako hoćemo da čuvamo naš identitet moramo da poštujemo kulturu, veru, poreklo. Ako mi sebe poštujemo, poštovaće nas i drugi. Nadam se da od početka maja više nećemo govoriti o nečemu o čemu smo govorili prethodnih 45 dana. Nećemo moći da zaboravimo ali ubuduće ćemo da pričamo samo o lepim stvarima a da te lepe stvari donose interes svakoj porodici u Srbiji – istakao je Marković.

Marković je rekao da se život u gradu polako dovodi u normalu, a da Skupština grada nastavlja da radi ono što je radila pre početka epidemije. 

Radovi su uveliko u toku

-Naš grad je poznat po tome što se grade fabrike, dovode investitori, prave se objekti. Ono što je najbitnije jeste da mi poštujemo kulturu, i stvaramo uslove za kulturne događaje. Poznato je da ovaj grad vodi računa o kulturi. Mi možemo da se pohvalimo da svako selo ima dom kulture, kulturno umetničko društvo, imamo Letnju scenu u Potoku gde su od 1.maja do 1.septembra svakog vikenda kultruni događaji, a građani ne plaćaju ulaz već sve finansira Skupština grada – rekao je Marković. 

Predsednik Skupštine grada Jagodine je istakao da će nastaviti sa dovođenjem investitora.

-Dobio sam pismo od jednog velikog nemačkog investitora koji ima više fabrika u preko 20 država na svetu. Potpisao je ugovor o zakupu hale. Investitor će zaposliti više od 300 radnika. Najvažnije je da postoji tržište što znači da će zaposleni imati siguran posao i plate. Odložili smo postavljanje kamena temeljca za jednu austrijsku fabriku. Sa njom smo napravili ugovor i ja se nadam kada se ukine vanredno stanje, postavićemo kamen temeljac za fabriku Šider koja proizvodi hidraulične motore i pumpe i tu će biti zaposlen određeni broj radnika. Mi ćemo od danas govoriti samo o lepim stvarima, a ne o nevidljivom neprijatelju o kome se unazad više od mesec dana govori. Pružaćemo pomoć svima kojima je to neophodno preko Centra za socijalni rad – rekao je Marković.

Kako je ranije rečeno, novi objekat će imati oko 2.850 kvadrata. Nova sala imaće više od 600 mesta, sa mogućnošću dodavanja još oko 200 stolica. Vrednost novog objekta je 335 miliona dinara, od čega 90 odsto finansira grad Jagodina. Osim toga i stara sala biće rekonstruisana. Izvođač radova je preduzeće ,,Centum“ iz Leskovca, a investitor Skupština grada Jagodine.

J.L.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .