Naslovna // Tema dana // Palma položio kamen temeljac za izgradnju zatvorenih bazena u Jagodini

Palma položio kamen temeljac za izgradnju zatvorenih bazena u Jagodini

-Kada se napravi zatvoreni bazen, u prečniku od 400 metara mi ćemo imati Akva park, Muzej voštanih figura, Zoološki vrt, kamp za studente i đake. Siguran da će Jagodina biti najbolja turistička destinacija u Srbiji i na Balkanu – rekao je Dragan Marković Palma

Dragan Marković Palma tokom obraćanja

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma položio je danas kamen temeljac za izgradnju zatvorenih bazena u okviru stambeno sportskog centra ,,Crnjanski“ u Jagodini. Investitor je Sportski centar ,,Crnjanski“, izvođač radova ,,Visokogradnja inženjering“ vlasnika Vladana Radovanovića, a projektant i arhitekta projekta je Sonja Nikolić.

Direktorka obrazovnog sistema Internacionalne škole ,,Crnjanski“ Dragana Ivanović je rekla da će do kraja 2021.godine biti napravljen velelepni objekat površine više od 8.500 kvadrata.

-Reč je o stambeno sportskom objektu u okviru koga će biti sportska sala za košarku sa zaletištem za preskok i gimnastiku, najsavremenije opremljen spa centar, tri bazena koji će se nalaziti između dve kule. Veliki bazen će biti dimenzija 25×12,5m, srednji 12,5x8m i dečiji 8x5m sa igraonicom kapaciteta za 40 dece. Bazeni će imati sve potrebne prateće sadržaje. U okviru kompleksa postoji niža kula visine 24m i ona je predviđena za internat i gimnaziju koju u perspektivi otvaramo. Moći će da se smesti 105 učenika. Iznad bazena se nalazi 55 apartmana za 220 gostiju. Ceo kompleks će imati dovoljan broj parking mesta – rekla je Dragana Ivanović i dodala da ovakav kompleks ne postoji u Srbiji.

Ona se zahvalila na podršci Skupštine grada Jagodine na čelu sa predsednikom Draganom Markovićem Palmom. 

-Prava je sreća kada se na jednom mestu, kao u ovoj situaciji, nađu ljudi koji imaju viziju, koji imaju volju i energiju da rade na unapređenju kvaliteta života, obrazovanja, sporta, zdravlja. Sa takvim ljudima ništa nije nemoguće, ništa nije teško, sa takvim ljudima naša Jagodina će postati reprezent obrazovanja, mladosti i sporta – istakla je Dragana Ivanović.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je izjavio da prvi put investitor pravi zatvoreni bazen dok je ranijih godina to finansirano iz budžeta Srbije i lokalnih samouprava.

-Naša lokalna samouprava ne učestvuje i ne finansira izgradnju ovog bazena, a ni država. Kada se napravi ovaj bazen, u prečniku od 400 metara mi ćemo imati Akva park, Muzej voštanih figura, Zoološki vrt, kamp za studente i đake. Siguran da će ovo biti najbolja turistička destinacija u Srbiji i na Balkanu. U Beogradu ne postoji ovakav kompleks. Bazene i sportsku halu neće koristiti samo učenici ove škole, već i ostala deca koja žele da se bave sportom. Oni više neće morati da odlaze u druge gradove već će moći da treniraju ovde. Zahvalan sam na tome Vladanu Radovanoviću, vlasniku ,,Visokogradnje inženjering“. Pozvao bih decu iz Jagodine i drugih gradova Srbije da upišu ovu školu. Očekujem da početkom ove školske godine imamo i nekoliko đaka iz Grčke – rekao je Marković. 

Marković je istakao da kada se završi ovaj projekat, Jagodina će moći, u oblasti prosvete i turizma, da konkuriše najjačim evropskim gradovima.

-Lokalna samouprava je stvorila uslove i napravila toliko objekata da investitori sami imaju želju da finansiraju i prave objekte ovde i da to ništa ne košta naš grad. Od pre 15 godina sve više turista dolazi u naš grad. Pravimo nove sadržaje i ulepšavamo grad. Ovaj novi sadržaj će pojačati zimski turizam. Siguran sam da će veliki broj sportskih klubova iz Srbije dolaziti ovde na pripreme – naglasio je Marković.

Vlasnik preduzeća ,,Visokogradnja inženjering“ Vladan Radovanović je rekao da će ovaj projekat obezbediti dodatni sadržaj i omogući još bolju prezentaciju grada.

-Svima nama doneće još jedan rekreativni kapacitet koji ima i obrazovnu karakteristiku jer će deca naučiti da plivaju. To je jedna evropska vrednost i mislim da zaslužuje odgovarajuću pažnju – rekao je Radovanović.

Predstavnici plivačkih klubova u Jagodini su izrazili zadovoljstvo što će Jagodina dobiti zatvorene bazene kako bi mogli da treniraju tokom cele godine u svom gradu i tako poboljšaju svoje sportske rezultate.

Postavljanju kamena temeljca, osim predstavnika škole ,,Crnjanski“ i preduzeća ,,Visokogradnja inženjering“, prisustvovali su i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, načelnik Školske uprave u Jagodini Života Starčević, načelnik Pomoravskog okruga Goran Milosavljević, šef odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Jagodine Nikola Radosavljević, kao i predstavnici sportskih udruženja i direktori jagodinskih osnovnih i srednjih škola.

J.L.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .