Naslovna // Tema dana // Ubedljiva pobeda “Palminih tigrova” nad Poljskom

Ubedljiva pobeda “Palminih tigrova” nad Poljskom

U hali Jassa u Jagodini održan 16. tradicionalni kik boks meč.

Šenaesti po redu spektakularni kik boks meč je prošle nedelje, zbog lošeg vremena umesto tradicionalno u Končarevu, održan u sportskoj hali Jassa pred oko sedam hiljada gledalaca. Veliki broj njih nije mogao da uđe u krcatu halu. Meč je održan između „Palminih tigrova” i reprezentacije Poljske, koju su „Palmini tigrovi” pobedili rezultatom 5:0. Spektakl su svojim prisutvom uveličali premijer Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine grada Beograd Aleksandar Antić, mnogi abasadori zemalja iz celog sveta, privrednici i poznate ličnosti iz Srbije. Meč je proglasio otvorenim gradonačelnik Kumanova Zoran Damjanovski. Za zabavu je bio zadužen Haris Džinović

JAGODINA – Hala sportova JASSA. Gledalaca: 7 000. „Palmini tigrovi” – Rep. Poljske 5:0.
REZULTATI: Do 63,5 kg: Predrag Mijajlović – Maciej Garbačevski 2:0 (3:0), druga borba do 63,5 kg: Mihajlo Jovanović – Rodžer Garbačevski 2:0 (3:0), do 57 kg: Boban Marinković – Sebastian Ston 2:0 (3:0), do 60 kg: Miloš Anić – Mateuš Jagielski 2:0 (3:0), druga borba do 60 kg: Aleksandar Konovalov – Mihal Krolik 2:0 (3:0).

Prošlog vikenda vremenski uslovi nisu bili takvi da bi se toliko veliki spektakl, kao što je tradicionalni kik boks meč smeo održati na otvorenom. Već šesnaesti put Dragan Marković Palma organizuje ovaj spektakl u svom rodnom Končarevu, na dan seoske slave Ivanjdan. Po tome je selo Končarevo postalo poznato širom Srbije, ali i mnogo šire, jer na ove mečeve, već po tradiciji dolaze mnogobrojni ambasadori iz svih zemalja sveta. Teško se neko može setiti ambasdora neke zemlje koji nije došao do sada na ovaj tradicionalni spektakl. Tako je bilo i ove godine. Pored premijera Ivice Dačića, meč su pratili i predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, Skupštine Beograda Aleksandar Antić, savetnik premijera za bezbednost Ivica Tončev, mnogi diplomatski predstavnici svojih zemalja, među kojima ambasador Rusije Aleksandar Čepurin, ambasador Kanade Roman Vaščuk, ambasadori Alžira, Konga, Crne Gore, predstavnici ambasada Indonezije, Belorusije i delegacija grada Kumanova iz Makedonije na čelu sa gradonačenikom Kumanova Zoranom Damjanovskim. Pored njih, meč su pratili brojni narodni poslanici, obornici Skupštine grada Jagodine, celokupna lokalna samouprava i gradonačenik Ratko Stevanović, zamenik generalnog direktora EPS-a Životije Jovanović, mnogobrojni privrednici iz Jagodine i okoline, politički i društveni radnici, lokalni političari svih stranaka koje postoje u Jagodini, direktori skoro svih preduzeća i ustanova i mnoge druge ličnosti od ugleda iz sveta sporta, kulture i drugih delatnosti.

Na opšte oduševljenje prepune hale JASSA, spektakl je započeo svojom pesmom poznati pevač o kome i nije potrebno ništa više reći, Haris DŽinović. Publika je zajedno sa njim pevala i uživala u njegovim brojnim pesmama.

Pred početak samih mečeva, ovaj spektakl je otvorenim proglasio Zoran Damjanovski gradonačelnik Kumanova, koji nije krio oduševljenje i divljene prema ovako divno organizovanom sportsko – zabavnom spektaklu.
– U ime meštana Kumanova i Makedonije, čestitam meštanima Končareva slavu, a vašem državnom vrhu želim da Srbiju što pre učine ravnopravnom članicom Evropske unije – poželeo je toplo Damjanovski i proglasio meč otvorenim.

Protiv jedne od vodećih svetskih sila u svetu kik boksa, Poljske, „Palmini tigrovi“ su osvetlali obraz. Pobedili su u svih pet borbi, jednogasnim odlukama sudija.
– Želim da pošaljem poruku mladim ljudima da se bave sportom. Ne mora to da bude kik boks, dobar je svaki sport. Za mnoge od sportova u Jagodini imaju odlične uslove. Vidite koliko sport okuplja ljude, koliko mladih, ali i onih starijih – rekao je predsednik Skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma nakon završetka borbi.

PALMA GODINAMA POBEĐUJE
Meč je pratio premijer i Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić sa svojim sinom, koji je pohvalio samo održavanje i celu organizaciju ovog spektakla.
– Na kraju krajeva, rezultat i nije toliko bitan, ali siguran sam, pošto ova Palmina ekipa pobeđuje već godinama, da je to odraz velikog kvaliteta i rezultat njihovog rada – rekao je Dačić i dodao, kao stari iskusni policajac, da su svi mečevi protekli u dobroj atmosferi i bez i jednog incidenta.

PREMIJER SRBIJE IVICA DAČIĆ O CILJEVIMA VLADE
EVROPSKA UNIJA I BORBA PROTIV NEZAPOSLENOSTI
Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je nakon meča u Jagodini da će do kraja jula članovi vladajuće koalicije razgovarati o ciljevima i zadacima koje vlada treba da ima u narednom periodu. On je ocenio da su osnovni ciljevi nastavak ubrzanim hodom ka Evropi, politička i ekonomska stabilnost Srbije, kao i borba za svako novo radno mesto.
– Imamo dva najvažnija cilja u ovom trenutku, a to su ulazak u EU, da mi budemo sledeća zemlja koja će ući u EU posle Hrvatske, a sa druge strane da se borimo da smanjimo jednu užasno visoku stopu nezaposlenosti. To naravno ne možemo bez stranih investicija i bez povoljnog političkog ambijenta – kazao je premijer.

Dačić je rekao da je ostvaren cilj koji je Vlada imala a to je da se otvore pregovori za članstvo u Evropskoj u uniji.
– Mi moramo sada da se okrenemo drugim ciljevima. Nama je cilj da pregovore o članstvu u EU kvalitetno vodimo i brzo završimo. I da se izborimo sa najvećim zlom sa kojim se Srbija danas suočava a to je nezaposlenost – kazao je Dačić i dodao da je ono što ovu vladu održava zajedno jesu rezultati i da dok ima rezultata biće i ove vlade.

S.Alempijevoć
J.Zdravković
foto: A.Dobrosavljević

tagovi: , , , , , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .