Naslovna // Tu oko nas // Ćuprijski penzioneri obeležili svoj dan u novim prostorijama

Ćuprijski penzioneri obeležili svoj dan u novim prostorijama

„Sada imamo mnogo bolje uslove nego pre. Pozivam sve penzionere da se vrate u naše društvo“ rekao je Radovan Krasulja, predsednik Udruženja penzionera opštine Ćuprija. Događaju su prisustvovali i Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija i prof. dr Andreja Savić, predsednik Saveza penzionera Srbije

Foto: TV Kopernikus

Udruženje penzionera opštine Ćuprija proslavilo je dan svog osnivanja prošlog ponedeljka u novim prostorijama, koje se nalaze u ulici u Reljinoj ulici.

Ovo Udruženje je dobilo nove prostorije zahvaljujući firmi „Đorović“ koja je isplatila sva njihova dugovanja iz proteklog perioda.

-Mnogo bolje uslove imamo sad, nego što smo ih imali. Udruženje je izgubilo poverenje zbog novonastalih dugova u prethodnom periodu, tako da imamo mnogo malo članova, ali nadam se da ćemo od današnjeg dana uspeti da privučemo što više penzionera da se ponovovrate u naše društvo –rekao je Radovan Krasulja, predsednik Udruženja penzionera opštine Ćuprija.

Predsednik Saveza penzionera Srbije prof. dr Andreja Savić istakao je da Udruženje penzionera Ćuprije čini bitan deo Organizacije na nivou Republike, ali i da penzioneri danas dele sudbinu čitavog društva.

-Ono što je ključno jeste primena te švajcarske formule, da prosečna penzija bude jednaka zbirku polovine rasta zarada i rasta inflacije. To se u praksi striktno poštuje. Problem je što je inflacija zbog ovih spoljno-političkih okolnosti zaista veoma porasla. Sigurno je da ćemo prema nekim najavama sa najvišeg političkog mesta učiniti sve napore da te penzije prate plate i da jdnostavno budu na nekom nivou dostojnog života svakog našeg penzionera –rekao je Savić.

Foto: TV Kopernikus

Predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić istakao je da su sa Udruženjem penzionera uvek imali lepu saradnju, te je izrazio i nadu da će se tako nastaviti i u nastupajućem periodu.

-Meni je jako drago što je Udruženje penzionera dobilo nove prostorije. Verujem da će najstariji sugrađani moći da koriste ove prostorije na jedan kvalitetan način, da će poboljšati kvalitet svog živvota i da će oni uživati u svojim penzionerskim danima onako kako su zaslužili svojim radom u zaista dugom periodu –istakao je Antić.

Svečanosti povodom Dana Udruženja penzionera Ćuprije i otvaranja novih prostorija prisustvovali su članovi organizacije iz grada na Moravi, ali i predstavnici srodnih udruženja iz cele Srbije.

Udruženje penzionera opštine Ćuprija osnovano je 1954. godine. Trenutno ima 57 članova i organizuje različite aktivnosti, poput odlaska na izlete, ali pruža i pomoć na različite načine članovima kojima je ona i potrebna.

D.M.

tagovi: , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .