Naslovna // Tu oko nas // Mladi u Rekovcu dali dobre predloge za poboljšanje uslova za život

Mladi u Rekovcu dali dobre predloge za poboljšanje uslova za život

„Ubeđen sam u to da ćemo već u narednoj godini, ili u rebalansu koji je uskoro, pomoći da se neke njihove ideje realizuju“ rekao je ministar turizma i omladine Husein Memić tokom posete opštini Rekovac

Foto: TV Kopernikus

Predstavnici Ministarstva turizma i omladine, na čelu sa ministrom Huseinom Memićem, posetili su proteklog petka opštinu Rekovac.

Cilj posete bio je taj da sa omladinom iz ovog kraja Srbije direktno porazgovara o njihovim potrebama, problemima sa kojima se susreću i mogućim rešenjima koja bi unapredila njihov život u Levču.

-Moram da priznam da sam prosto iznenađen i moram da sa velikim oduševljenjem kažem da sam najviše dobrih predloga čuo ovde u Rekovcu. Bilo je tridesetak mladih ljudi, neki su u svojim sportskim klubovima, a drugi imaju svoja poljoprivredna gazdinstva. Jako mi je drago da vidim da su mladi ljudi uključeni u neke aktivnosti u ovoj maloj opštini. Nama je cilj da im već u narednoj godini, kroz ovaj dijalog koji radimo sa mladim ljudima, sa jednim novim budžetom, ponudimo kroz neki plan koji ćemo imati u Ministarstvu turizma i omladine. Govorili smo o tome da naše ministarstvo nije jedina adresa. Mi smo voljni da pomognemo i već radimo to međusektorsko povezivanje sa drugim ministarstvima i da ćemo biti servis mladim ljudima i kroz druga ministarstva, da im pomognemo kako da dođu do svojih projekata. Ubeđen sam da ćemo moći već u narednoj godini, ako ne i u nekom rebalansu koji je uskoro, da im pomognemo da se te neke njihove ideje i realizuju –rekao je Memić.

Predsednik opštine Rekovac Aleksandar Đorđević izrazio je veliko zadovoljstvo zbog posete ministra Memića njihovom kraju.

-Najbolje je na terenu videti koji su sve problemi i šta je sve potrebno mladim ljudima. Ovakav jedan sastanak ministra sa mladim ljudima mnogo znači i ovo je jedinstven slučaj do sada, da jedan od ministara dođe, priča sa mladim ljudima. Mi smo opština koja je pre svega poljoprivredna i turistička, ali najveći problem imamo sa odlaskom mladih. Ovaj sastanak je veoma bitan za našu opštinu i za ove mlade ljude. Oni treba da shvate da nije tu samo opština već i ministarstvo, Vlada Republike i cela država su tu uz njih. Treba da znaju da oni čuju sve njihove potrebe i kako mogu da im pomognu, ali ono što je bitno je to da oni ostanu da žive ovde kod nas –rekao je Đorđević.

Pored ministra, sa mladim ljudima razgovarali su i njegova pomoćnica Ivana Antonijević, Džemaludin Paučinac, direktor Nacionalne asocijaciije kancelarija za mlade, kao i Marija Milojević, koordinatorka Kancelarije za mlade.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .