Naslovna // Tu oko nas // Objavljen konkurs za prijem učenika u Dom “Srećno” u Ćupriji: Prijave kandidata od 3. do 14. jula

Objavljen konkurs za prijem učenika u Dom “Srećno” u Ćupriji: Prijave kandidata od 3. do 14. jula

Za preostala slobodna mesta, učenici koji nisu dobili smeštaj u prvoj raspodeli, prijave mogu podneti od 24. do 28. avgusta. Dom prima 100 kandidata: 53 učenice i 47 učenika.

Dom učenika srednjih škola „Srećno“ Ćuprija, na osnovu Rešenja Ministarstva prosvete, raspisalo je konkurs za prijem učenika za školsku 2023/2024. godinu, u kojoj prima 100 kandidata: 53 učenice i 47 učenika.

Za prvu raspodelu prijave se podnose od 3. do 14. jula 2023. godine u vremenu od 8 do 14 časova radnim danima i subotom od 9 do 13 časova u Domu učenika srednjih škola „Srećno“, u ulici Kneza Lazara bb, u Ćupriji. Za preostala slobodna mesta, kao i za pripadnike osetljivih društvenih grupa, koji prema redosledu na konačnoj rang listi nisu dobili smeštaj u prvoj raspodeli, prijave se mogu podneti od 24. do 28. avgusta 2023. godine od 8 do 14 časova.

Pravo na smeštaj i ishranu imaju učenici koji su prvi put upisani u određeni razred, čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju državljanstvo Republike Srbije i čije prebivalište nije u sedištu škole koje pohađaju. Dom opredeljuje do 10% mesta za pripadnike osetljivih društvenih grupa. Prijem se vrši na osnovu pravilnika o smeštaju i ishrani učenika i studenata, a vaspitni rad u ustanovi ostvaruje se na srpskom jeziku.

Učenici koji prema pravilnicima o nastavnom planu i programu stručnih predmeta srednjeg stručnog obrazovanja imaju obavezu obavljanja profesionalne prakse koja se brojčano ocenjuje i ulazi u ukupan prosek ocene obavezni su da se prijave u prvoj raspodeli, a njihovo rangiranje obaviće se u drugoj raspodeli kada dostavljaju svedočanstva. Učenicima koji se ne prijave u periodu od 3. do 14. jula neće se naknadno primati prijave.

Preliminarna rang-lista primljenih učenika biće istaknuta na oglasnoj tabli Doma i na sajtu www.dus.rs u roku od tri dana od isteka roka za prijem dokumenata. Rok za podnošenje prigovora je osam dana. Konačna rang-lista biće objavljena 27.jula 2023. godine. Sve informacije mogu se dobiti na sajtu Doma www.dus.rs.

N.P.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .