Naslovna // Tu oko nas // Održana 75. ulična trka u Ćupriji: Prvo mesto za Elzana Bibića

Održana 75. ulična trka u Ćupriji: Prvo mesto za Elzana Bibića

Vicešampionska titula pripala Milošu Maleševiću iz Inđije, dok je treći bio Jan Kukolj iz Slovenije. Održane su i trke mlađih i starijih pionira i pionirki, kao i  juniora i juniorki. Trka je održana u sklopu obeležavanja Dana opštine Ćuprija

Bibić ponovo na pobedničkom postolju

Elzan Bibić, atletičar iz Novog Pazara, osvojio je prvo mesto na 75. Memorijalnoj uličnoj trci pod nazivom „Aleksandar Aca Petrović“ koja je održana juče u Ćupriji.

Vicešampionska pozicija pripala je Milošu Maleševiću iz Inđije, dok se na trećem mestu našao Jan Kukolj iz Slovenije. Uprkos kiši koja je padala u tom trenutku, u trci na 3000 metara učestvovalo je 15 takmičara. Bibić je zadovoljan postignutim rezultatom:

-Fantastična trka je bila ove godine, iako nas vreme nije baš poslužilo. Organizacija je bila odlična i zahvaljujem se Draganu Zdravkoviću na pozivu. Koristim priliku da se zahvalim i svom treneru i svim ljudima koji su me podržali da dođem do pobede. Konkurencija je bila jaka, borili smo se do samog kraja, međutim sreća je bila na mojoj strani. Ova trka je meni odskočna daska za Evropu i svet. Rado se odazivam ovom pozivu i uvek ću se odazivati –rekao je Bibić.

Održane su i trke mlađih i starijih pionira i pionirka, kao i juniora i juniorki. Kod mlađih juniora prvoplasirani je bio Ognjen Nikolić iz Čačka, dok je na drugom mestu bio Aleksa Tomić, atletičar ćuprijske „Morave“. U kategoriji starijih juniora, trijumfovao je Aleksa Milanović, takođe iz Ćuprije. U konkurenciji mlađih juniorki, prva kroz cilj je prošla Mejra Mehmedović iz Novog Pazara, dok je u kategoriji starijih juniorki prva bila Saima Murić, takođe iz Novog Pazara.

Ninoslav Erić, Slobodan Branković i Dragan Zdravković

Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić izjavio je da je ponosan je na održavanje ove atletske manifestacije:

-Ovo je jedna od najlepših manifestacija. Zato je i uvrštena u program nedelje u kojoj se obeležava Dan opštine. Mi smo grad atletike. Napravili smo jedan veličanstven stadion, a očekuje nas i atletska dvorana. Ona je ušla u program „Razvoj Srbije 2020 – 2025.“ i čekamo da se krene sa realizacijom. Očekujemo od naših atletičara da nam donose medalje, a hoćemo i nove atletske šampione poput Vere Nikolić, Dragana Zdravkovića i Snežane Pajkić. Trener Dragan Zdravković vredno radi na tome –rekao je Erić između ostalog.

Ovogodišnjoj trci prisustvovali su i nekadašnji atletski asovi, evropski i svetski šampioni i rekorderi poput Daneta Korice, kao i funkcioneri Atletsko sportskog saveza Srbije. Slobodan Branković, predsednik Atletsko sportskog saveza Srbije, pohvalio je organizaciju i tradiciju ove sportske manifestacije i uručio je plaketu Draganu Zdravkoviću plaketu povodom 75 godina održavanja ove trke.

D.M.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .