Naslovna // Tu oko nas // Održana 76. ulična trka u Ćupriji: Prvo mesto za Vida Botulina

Održana 76. ulična trka u Ćupriji: Prvo mesto za Vida Botulina

Na drugom mestu našao se Miloš Malešević iz Inđije, dok je na trećem mestu završio Ivan Andrejev iz Bugarske. Trci su prisustvovali predstavnici Skupštine opštine Ćuprija, Atletskog kluba „Morava“, nekadašnji atletičari i brojna publika

Foto: TV Kopernikus

Vid Botulin iz Slovenije pobednik je 76. ulične trke u Ćupriji, Memorijala „Aleksandar Aca Petrović“, koja je održana prošlog utorka na stazama glavne ulice u ovoj opštini.

Na drugom mestu našao se Miloš Malešević iz Inđije, dok je treća pozicija pripala Ivanu Andrejevu iz Bugarske. Šampion je izrazio svoje zadovoljstvo zbog trijumfa na najstarijoj uličnoj trci u Evropi:

-Bila je jako dobra trka. Ovde je uvek dobra organizacija i meni je dobro kada dođem ovde svake godine. Pripremao sam se, jer sam znao da ću trčati sa dosta dobrih atletičara. Znao sam da će biti teško, ali bilo je dobro. Sigurno ću doći sledeće godine –rekao je Botulin.

U kategoriji starijih juniora, prvi kroz cilj prošao je Darko Bašić Palković iz Subotice, dok je u konkurenciji starijih juniorki trijumfovala Seima Murić iz Novog Pazara:

-Nisam očekivao pobedu, jer ovo nije moja glavna disciplina. Trka je bila sporija, ali uspeo sam da ih u finišu sve stignem i pobedim. Osećaj je prelep. Drugi put sam ovde. Prvi put nije bilo baš dobro, ali sada sam se vratio u formu i drago mi je da sam pobedio u ovako jakoj konkurenciji –rekao je Darko.

-Ovo mi je peti-šesti put da učestvujem na ovoj, meni posebno dragoj trci. Svaki put sam bila prva. Imala sam pauzu zbog korona virusa, ali sam se vratila i rekla sebi da moram ovde da dođem, jer ovo je zaista poseban grad zbog atletike. Trka je bila prelepa, atmosfera super, a ljudi su došli da nas podrže uprkos ovom hladnom vremenu. To je jako lep gest od njih i zahvalila bih se svima –rekla je mlada atletičarka.

Nekadašnji asovi kada je atletika u pitanju takođe su prisustvovali ovoj manifestaciji:

-Hvala opštini Ćuprija, klubu „Morava“ i Draganu Zdravkoviću što su uspeli da ove godine organizuju trku i što nisu dozvolili da se niz prekine. Ćuprija je dobila i atletsku stazu, što je i zaslužila mnogo ranije –rekao je Dane Korica.

-Evociram uspomene, ali iz malo drugačijeg ugla. Imam naslednika u Atletskom klubu „Morava“ koji je počeo da trenira. Iza mene je devet pobeda. Nisu baš sve bile zaredom, ali je trebalo to izgurati jer su bile jake konkurencije –rekao je Dejan Pajkić.

Foto: TV Kopernikus

Iz organizacije su istakli da su zadovoljni, uprkos manjem broju učesnika ove godine. Oni su još jednom potvrdili da je Ćuprija grad atletike:

-Ovo je prva godina kako pravimo trku bez Vere Nikolić. Nažalost, jednog dana neće biti ni nas, ali to je život. Nadam se da će ova trka dostići svoje stoto izdanje. Veri smo se odužili na pravi način: otvaranjem stadiona i memorijalnim atletskim mitingom, koji će nositi njeno ime i biti tradicionalna i sledećih godina. Nadam se da će dostići ovaj broj koji nosi ovogodišnja ulična trka –rekao je Dragan Zdravković, predsednik i trener Atletskog kluba „Morava“ u Ćupiji.

Skupština opštine Ćuprija iz godine u godinu pruža podršku ovoj atletskoj manifestaciji, ali i kompletnom sportu:

-Sve što je u broju 76, nas čini posebnim, a posebno kada se radi o najstarijoj uličnoj trci u Evropi. Postavio ju je Aleksandar Aca Petrović, a u nastavku su je pratili Vera, Sneža i Dragan. Ovom trkom odajemo poštovanje našim čuvenim atletičarima, koji su Ćupriju i Srbiju postavili na svetsku mapu atletike –rekao je Vladimir Vasiljević, zamenik predsednika opštine Ćuprija.

Pored pomenutih trka, na 76. uličnoj trci u Ćupriji nadmetali su se i učenici osnovnih škola, kao i predškolci.

D.M.

tagovi: , , , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .