Naslovna // Tu oko nas // Otkazan ćuprijski “Ravanelius”

Otkazan ćuprijski “Ravanelius”

Direktor Ustanove kulture i festivala Nenad Jovanović je rekao da su organizatore festivala pri donošenju ove odluke vodile najbolje namere, u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika i posetilaca koji su imali želju da budu deo ,,Ravaneliusa“

Prošle godine, “Ravanelius” je prvukao veliku pažnju javnosti

Festival muzičke izuzetnosti ,,Ravanelius“, koji je trebalo da se održi od 31.jula do 2.avgusta u Ćupriji, otkazan je zbog aktuelne situacije sa korona virusom i preporukama Vlade Srbije, saopštili su organizatori festivala.

Direktor Ustanove kulture i festivala Nenad Jovanović je rekao da su organizatore festivala pri donošenju ove odluke vodile najbolje namere, u cilju očuvanja zdravlja svih učesnika i posetilaca koji su imali želju da budu deo ,,Ravaneliusa“, koji je trebalo ove godine da bude održan po drugi put.

-Ovaj festival je pokrenut sa željom da se publici ponude muzički sadržaji visokog kvaliteta, promoviše rad jedinstvene Škole za muzičke talente, afirmišu mladi umetnici, da Ćuprija nekoliko dana bude prestornica kulture i umetnosti – kazao je Jovanović.

Ustanova kulture u Ćupriji je od Ministarstva kulture i informisanja na konkursu ove godine za organizaciju Festivala muzičke izuzetnosti ,,Ravanelius“ dobila milion dinara.

,,Zahvaljujemo se opštini Ćuprija i Ministarstvu kulture i informisanja na podršci, svim izvođačima i saradnicima na posvećenosti i energiji koja je rezultirala veoma atraktivnim programom ovogodišnjeg izdanja ,,Ravaneliusa“ i publici bez čijeg interesovanja bi čitav ovaj posao imao malo smisla”, rečeno je u saopštenju organizatora festivala.

Na prošlogodišnjem, prvom Festivalu muzičke izuzetnosti, tokom tri dana koncerte su održali učenici Škole za muzičke talente iz Ćuprije, jedinstvene škole na Balkanu koja postoji već 47 godina, zatim poznati umetnici klasične muzike Dragan Đorđević, Roman Simović, Robert Lakatoš, Lazar Miletić, Vladimir Milošević, Marko Miletić, Milena Simović i orkestar Kamerata Akademika.

Organizatori festivala su Ustanova kulture i Škola za muzičke talente uz podršku opštine Ćuprija.


J.L.

tagovi: , ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .