Naslovna // Tu oko nas // Po 300 hiljada dinara za 11 Ćupričana, budućih preduzetnika

Po 300 hiljada dinara za 11 Ćupričana, budućih preduzetnika

Za ove potrebe, novac su opredelile Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Ćuprija. Ove godine, na nivou Pomoravskog okruga 131 lice dobilo je novčanu pomoć za pokretanje sopstvenog posla, za šta je izdvojeno oko 40 miliona dinara

Foto: TV Kopernikus

Dodelom ugovora koja je održana proteklog petka u sali opštine Ćuprija, ukupno 11 osoba sa teritorije opštine Ćuprija dobilo je po 300 hiljada dinara za pokretanje sopstvenog posla.

Za ove potrebe, novčana sredstva su zajednički opredelile Nacionalna služba za zapošljavanje i opština Ćuprija. Posle sastanka, usledilo je uručivanje ugovora, a lica koja su ih potpisala izrazila su veliko zadovoljstvo zbog dobijanja ove vrste novčane pomoći.

-Hvala lokalnoj samoupravi na dodeli ovih subvencija. To je veliki vetar u leđa za nas mlade preduzetnike. Trudićemo se da našu proizvodnju podignemo na viši nivo svojim radom. Naša firma bavi se mašinskom obradom metala –rekao je Vladimir Branković.

-Otvorila sam kozmetički salon. Ostati u svom gradu, dobiti pomoć od svog grada jedna je prelepa stvar. Nadam se da ću uspeti u svom cilju. Volim ovaj posao i zbog toga sam se odlučila da pokrenem sopstveni biznis –rekla je Milena Rudolf Antić.

Iz uprave Nacionalne službe za zapošljavanje istakli su da se radi o najatraktivnijem programu pomoći koji ova ustanova nudi, te da svake godine za njega aplicira veliki broj ljudi. Ove godine, na nivou Pomoravskog okruga 131 lice dobilo je subvenciju za samozapošljavanje, za šta je izdvojeno oko 40 miliona dinara.

-Mi smo u ovoj godini planirali da uključimo oko 4000 lica. Taj broj smo već dosegli. Do ovog trenutka, oko 3850 je potpisalo ugovore o pokretanju sopstvenog biznisa. To je budžet od milijardu i 150 miliona dinara. Do kraja godine će svakako biti veći obuhvat lica i veća izdvajanja –rekao je Zoran Martinović, generalni direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

Iz rukovodtsva opštine Ćupija istakli su da će se na ovaj način dodatno smanjiti nezaposlenost, kao i da im je drago što je nastavljena tradicija pružanja podrške građanima u procesu pokretanja sopstevnog posla.

-Uglavnom je reč o nekim deficitarnim zanimanjima, o zanimanjima za koja uvek postoje potrebe kao što su vodoinstaliranje, metalske i druge struke. Verujem da će ovo zaživeti i da će ovi ljudi da nastave da se bave ovim poslom u narednom periodu –rekao je Jovica Antić, predsednik opštine Ćuprija.

Po završetku uručivanja ugovora, usledilo je i zajedničko fotografisanje. Iz Nacionalne službe za zapošljavanje i opštine Ćuprija poželeli su sreću svima koji kreću put samozapošljavanja, sa nadom da će privreda grada na Moravi na ovaj način postati još jača.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .