Naslovna // Tu oko nas // Predrag Lučić posetio opštinu Ćuprija: Pohvale za odlične privredne rezultate

Predrag Lučić posetio opštinu Ćuprija: Pohvale za odlične privredne rezultate

“Lokalna samouprava sprovela je čitav niz aktivnosti u delu povećanja investicione atraktivnosti i stvaranja uslova za intenziviranje privrede na teritoriji Ćuprije” istakao je Lučić tokom konferencije za medije

Antić i Lučić tokom konferencije za medije u Ćupriji: Foto TV Kopernikus

Predrag Lučić, direktor Regionalne privredne komore Šumadijskog i Pomoravskog upravnog okruga, posetio je danas opštinu Ćuprija.

On je tom prilikom istakao da su rezultati koje je postigla opština Ćuprija, kada je razvoj privrede u pitanju, tokom prvih sedam meseci ove godine za svaku pohvalu. Kako je rekao, primetan je veliki napredak kada je u pitanju spoljno-trgovinska razmena u odnosu na prethodnih par godina, iako su uslovi za to u ovom trenutku, zbog globalne situacije, znatno teži.

-U prvih sedam meseci ove godine ostvaren je izvoz u iznosu od 14.522.000 evra. Ostvaren je rast izvoza u iznosu od 59,5 procenata. Takođe, privreda opštine Ćuprija je ove godine ostvarila i značajan spoljno-trgovinski suficit u iznosu od 2.085.000 evra. Najznačajniji izvozni proizvodi privrede Ćuprije su bili nameštaji i ostali delovi nameštaja od 21,2 posto izvoza, električna oprema za signalizaciju za motorna vozila od 16,9 procenata, građevinski proizvodi za ugrađivanje kao što su plastični elementi 15,9 procenata, ostali proizvodi od drveta 10 procenata i pribor za motorna vozila 8,5 procenata. Ukupno 26,6 procenata izvoza proizvoda išlo je ka Nemačkoj, potom 12,8 procenata je išlo ka Slovačkoj i 12,6 procenata ka Italiji –rekao je Lučić između ostalog.

Predsednik opštine Ćuprija Jovica Antić veruje da će ova poseta dodatno unaprediti saradnju sa Privrednom komorom Srbije, kao i da je ponosan na odlične rezultate ćuprijske privrede.

-Opština Ćuprija će uvek podržavati privrednike kao što je i do sada podržavala. Trudiće se da stvara ambijent za privlačenje novih investicija što će u svakom slučaju povećati i standard naših građana i omogućiti im dostojanstveniji i bolji život –istakao je Antić.

Lučić je takođe istakao da će Privredna komora Srbije težiti ka nastavku dobre saradnje sa kompanijama koje posluju na teritoriji opštine Ćuprija kao što su „SMP“, „Feka Automativ“ i „Standard Furniture“, kao i sa ostalim značajnim kompanijama i udruženjima – a sve u cilju podsticanja daljeg priliva investicija i intenziviranja poslovnih aktivnosti na teritoriji ove opštine.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .