Naslovna // Tu oko nas // Škola glume u Ćupriji ponovo počela sa radom

Škola glume u Ćupriji ponovo počela sa radom

Rad je bio privremeno prekinut zbog pandemije korona virusa, a od ove godine, predavači će imati svoje asistente: studente Aleksandra Konovalova i Milicu Radović, koji će takođe raditi sa polaznicima

Foto: TV Kopernikus

Škola glume Ćuprija, posle jednogodišnje pauze zbog pandemije korona virusa, ponovo je počela sa svojim aktivnostima protekle nedelje, trećeg oktobra u sali Muzičke škole “Dušan Skovran” u ovoj opštini.

Ovo je njihova peta godina rada i trenutno rade sa dve grupe: omladinskom, koja će odmah krenuti sa radom na novoj predstavi, i početničkom, koja kreće od osnova:

-Obuhvatamo predmete koji se obrađuju i na Akademiji. Sa mlađom grupom je to kroz jedan fizički teatar, kroz vežbe u prostoru. Imamo segmente kao što su savremeni ples, tehnika glasa, a malo se bavimo telom u prostoru i kretanjem na sceni. Cilj nam je da se učenici naše škole glume oslobode i da bez ustezanja umeju sebe da predstave na jedan scenski način –rekla je Marija Miladinović, jedan od predavača.

Predavači Marija Miladinović i Uroš Mladenović, inače bivši studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu, uneli su neke novine u svoj rad. Od ove godine, njihovi asistenti biće Aleksandar Konovalov i Milica Radulović, studenti Fakulteta pedagoških nauka u Jagodini:

-Oni su u Školi glume od početka, 2017. godine, kada smo počeli sa radom. Čast mi je što ću imati prilike da budem njihov mentor i što će naučiti nešto u radu sa mladima na ovaj način –istakla je ona.

Iz Ustanove kulture Ćuprija, koja je i osnovala ovu školu, izrazili su veliko zadovoljstvo zbog njenog postojanja i saradnje sa predavačima:

-Marija Mladenović i Uroš Mladenović su zaista pravi profesionalci. Rade odličan posao sa decom. Do sada su imali četiri predstave koje su spremili za ćuprijsku publiku, a gostovali su i u ostalim delovima Pomoravlja i šire. Zaista mislim da je škola glume pravi način da deca steknu neku vrstu samopouzdanja koja će im pomoći u daljem životu, radu i karijeri. Ovo je jedan zdrav način da se deca edukuju, da se uče kvalitetnom kulturnom sadržaju i da nauče nešto što će im u životu zaista biti potrebno –rekao je Stefan Stamenković, v.d. direktora Ustanove kulture Ćuprija.

Časovi su besplatni za sve polaznike. Škola je za njih do sada organizovala i brojne druge aktivnosti, kao što su posete pozorištima, gledanje predstava i druženje sa istaknutim dramskim umetnicima. Časovi će se održavati petkom i nedeljom, a po završetku škole, polaznici će imati priliku da kroz izvođenje završne  predstave publici prikažu ono šta su naučili tokom pohađanja ćuprijske Škole glume.

D.M.

tagovi: ,

Copyright © 2012-2013 Novi Put. .